Geen toestemming voor nieuwe school in Ubbergen

UBBERGEN – De nieuwe school die zich mogelijk gaat vestigen in de gemeente Berg en Dal kan niet op de Entrea-locatie aan Hengstdal 4 in Ubbergen terecht.

Michelle Veugelers en Isa Claassens willen  in de gemeente Berg en Dal een basisschool oprichten die 50 weken per jaar geopend is.

Michelle Veugelers en Isa Claassens willen in de gemeente Berg en Dal een basisschool oprichten die 50 weken per jaar geopend is.

Entrea, de Sint Maartenskliniek en de Maartenschool hebben in een brief aan het gemeentebestuur laten weten hier geen toestemming voor te geven.

Een Nieuwe School

De kans is reëel dat er een nieuwe school in de gemeente Berg en Dal komt. Het is een initiatief van Michelle Veugelers en Isa Claassens. De school is een algemeen bijzondere school. Hoewel burgemeester en wethouders de plannen niet zagen zitten, besloot de gemeenteraad totaal anders. Het wachten is nu op groen licht vanuit het ministerie. Wethouders Erik Weijers verwacht dat er op korte termijn een besluit volgt.

Problemen

Dan is de vraag waar de school zich gaat vestigen. Veugelers en Claassens willen die het liefst in de nabijheid van Nijmegen zien. Entrea, Sint Maartenskliniek en Maartenschool hebben vernomen dat de school mogelijk op de huidige locatie van de Entrea-school komt. Daarop is besloten een brief te sturen. Het gebouw komt op den duur leeg te staan, maar er worden logistieke-, parkeer- en veiligheidsproblemen verwacht wanneer de nieuwe school daar komt. Dat heeft te maken met de toename van het aantal verkeersbewegingen: naar schatting zo`n 100 auto’s. Tevens wil Entrea het gebouw in de toekomst gebruiken voor zorg.

Jullie grond, ons terrein

Het gebouw staat weliswaar op de grond van de gemeente Berg en Dal, maar om daar te komen moet men over het eigen terrein van Entrea en de nu al drukke toegangsweg gebruiken die aan de Sint Maartenskliniek toebehoort. In het belang van haar patiënten zegt de kliniek geen extra verkeersstroom te willen hebben. “Het moge duidelijk zijn dat wij op basis van de ons nu bekende informatie in het belang van onze cliënten, patiënten en leerlingen, genoodzaakt zijn geen toestemming te verlenen voor gebruik van ons terrein en onze toegangsweg ten behoeve van een nieuwe school”, besluiten de drie partijen hun brief.

Mogelijke locaties

Weijers zal, als het ministerie akkoord is gegaan, met een overzicht van locaties komen waar de school zich kan vestigen. Met die locaties kunnen Veugelers en Claassens aan de slag. Het betreffen in ieder geval bestaande gebouwen, want van nieuwbouw zou geen sprake meer zijn. Daar stond nog wel iets over in de begroting, met een bedrag van 3 miljoen euro. “Dat is er uit geschrapt”, zegt Weijers daarover.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 november, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Hent

Waarom niet gewoon in Nijmegen?

Anja

Omdat die gemeente zo slim is om hier geen toestemming voor te geven…waarom een nieuwe school als de kindaantallen krimpen? Een extra school kost een gemeente ook weer extra geld.

Anja

dus kunnen wij als inwoners van Berg en Dal gaan mee betalen aan een school die zich overduidelijk richt op de (rijkere) Nijmegenaren….

wpDiscuz