Fontein in Beek moet worden hersteld

BEEK-BERG EN DAL – Het is maar een laf straaltje wat er nu uit het fonteintje in het centrum van Beek-Berg en Dal komt.


De “fontein” in Beek. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Volgens PvdA Berg en Dal heeft dat te maken met een bouwplan in de buurt, waar ook weinig vooruitgang in zou zitten. De partij klopt daarom bij burgemeester en wethouders aan voor opheldering over het waterrijke gebied “De Elzen”.

Fontein

De fontein in Beek is een schenking van de lokale VVV vanwege haar 75-jarig jubileum in 1987 en zou sinds een poging tot bouw van een bungalow niet meer goed functioneren. De destijds op de Forellenhof aangelegde constructie heeft een eigen verbinding met de fontein en heeft jarenlang onder verschillende eigenaren voldaan. Tot de start van het bouwproject, weet PvdA. De straal komt nu in ieder geval niet erg hoog meer.

Bouw van bungalow

Ook over het bouwproject zelf stelt PvdA vragen. “Veel vooruitgang wordt er niet gemaakt. Dit tot ergernis van veel Bekenaren en de vele wandelaars (N-70 route en Kabouterroute) die hier langskomen”, aldus de partij. PvdA vraag het college of de fontein weer kan worden hersteld in de oude staat en of er nog schot zit in de bouw van de bungalow.

Het college zal binnen 30 dagen reageren op de raadsvragen.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 november, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Fontein in Beek moet worden hersteld

Reageren is niet toegestaan.