Tijdelijke afsluiting gedeelte Meerwijkselaan wegens kap 45 beuken

BERG EN DAL – Wegens het kappen van zieke beuken is de Meerwijkselaan in Berg en Dal (tussen de Zevenheuvelenweg en Postweg) afgesloten van 27 november t/m 6 december. De afsluiting geldt van 8.00 tot 16.30 uur.


De Meerwijkselaan in Berg en Dal (archieffoto). Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Op landgoed de Watermeerwijk in Berg en Dal worden in deze periode 45 beuken gekapt. Deze bomen blijken onherstelbare schade te hebben opgelopen door de honing- en reuzenzwam.

Risico’s

Het risico bestaat dat tijdens een storm deze bomen op de Meerwijkselaan terecht komen. Uit veiligheidsoverweging is besloten de aangetaste beuken te kappen en vervangen door nieuwe beuken. Tijdens de werkzaamheden is ter plekke een omleidingsroute aangegeven via de Nijmeegsebaan en de Zevenheuvelenweg.

Ecologisch onderzoek

Vanwege de Wet natuurbescherming is er een ecologisch onderzoek uitgevoerd. Dit wil zeggen dat de bomen gecontroleerd zijn op de aanwezigheid van (beschermde) dieren en planten. Tijdens het onderzoek zijn geen vaste verblijfplaatsen of jaarrond beschermde vogelnesten gevonden. Ook heeft de kap geen negatief effect op verblijfplaatsen, vliegroutes en foerageerkwaliteit van het gebied voor vleermuizen.

Door de herplant zal het unieke lanenstelsel van de Watermeerwijk compleet blijven.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 24 november, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Peter

En hoe zit het met de beuken langs de Postweg?

wpDiscuz