Rapport over aanleg fietspad door spoorkuil in aantocht

GROESBEEK – Heeft de toenmalige gemeente Groesbeek het fietspad door de spoorkuil illegaal aangelegd? Raadsleden van de gemeente Berg en Dal krijgen donderdag het langverwachte onderzoeksrapport over de aanleg van het fietspad.


Het fietspad ten tijde van het plaatsen van proefschermen. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

De rest van de bevolking moet wachten; pas één week later zal dit rapport voor een ieder openbaar worden gemaakt. De bespreking in de raad volgt op 14 december.

Rekenkamercommissie

De Rekenkamercommissie (RKC) heeft na een verzoek vanuit de raad onderzoek gedaan naar de aanleg van zo ongeveer het duurste fietspad van de regio: die door de spoorkuil in Groesbeek. Het fietspad werd in november 2014 aangelegd en nu moet blijken of die procedure wel correct is verlopen.

Weinig duidelijk na WOB-verzoek

Werkgroep Milieubeheer Groesbeek (WMG) heeft hierover al eerder duidelijkheid geprobeerd te krijgen, maar zelfs verzoeken onder de Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) leverden niets op. Er is bij ambtenaren geen document waaruit blijkt dat de aanleg kon beginnen en hoe de besluitvorming is verlopen. En de stukken die er zijn geven geen opheldering.

Veel kosten

Juridisch getouwtrek volgde, want volgens de milieugroepen zijn beschermde reptielen zoals de zandhagedis en de hazelworm in gevaar. Daarom moesten er maatregelen worden getroffen in de vorm van schermen en tunnels. De kosten zijn daarvan zijn opgelopen tot meer dan € 100.000,- en daarmee is de kous nog niet af. Ondanks de maatregelen worden er volgens WMG nog steeds reptielen doodgereden, zo`n 45, waardoor waarschijnlijk aanvullende maatregelen genomen moeten worden.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 november, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 8 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Begint het gezeik weer .

Slade
Beoordeling :
     
Begint de ellende weer? Op zich een te begrijpen reactie. Bijna iedereen is blij met de fijne fietsverbinding met Nijmegen en maakt er graag gebruik van. Van de andere kant snap ik de natuurbeschermers ook wel een beetje. Natuur is zeker belangrijk, maar om nu steeds te blijven doorgaan over die hagedissen, waar ik als bijna dagelijks gebruiker van dit fietspad in de tijd dat het pad er ligt er pas een paar gezien heb, begint wel irritant te worden. Zal steun voor WMG eerder doen afnemen dan toenemen. Veel belangrijker is de vraag hoe het in godsnaam kan, dat… Lees meer »
pedro

ze kunne weer uit de koelkast dan zien het er zo weer 60hagendissen die dood zien wat een gekloot weer met die wmg

Gruusbeksu

SLADE,”gemeentehuis een slangenkuil”, dan het stuk fietspad tussen Dorpstraat en Kerkstraat ook maar afsluiten.

Slade

GRUUSBEKSU” 😂 zou helemaal een bak zijn. Van mij mag het hele fietspad open blijven hoor ! Gaat mij om het gekonkel van de gemeente. En dit is niet de eerste keer dat er ????? te plaatsen zijn bij projecten van de gemeente. Dat mag best wel eens verder onderzocht worden.

Daar op dat gemeente huis zitten er een paar ik zelf denk dat ze niet zitten maar liggen en doen maar waar ze zin in hebben want er zijn veel dingen die niet kloppen en dat wordt allemaal onder de tafel weggeveegd

Marcel
Ach nog een week en dan is dat lang verwachte rapport ook openbaar voor de kiezers van straks . De discussie over de inhoud ervan zal ongetwijfeld ook waardeoordelen opleveren over de onafhankelijkheid van de rekenkamercommissie. Die bestaat nu uit een ambtenaar, mevrouw Vree van Groen Links, heer Maas van VOLG, heer Eikholt van de GVP en heer Hoeken van de PVDA. De wethouders ‘van toen’ Giesbers (VOLG), Thijssen (GVP) en Spaan (PVDA) vormden samen met burgemeester Keereweer het college van B&W die eind (?) 2014 verantwoordelijk waren voor het omstreden besluit en het niet informeren van de gemeenteraad en… Lees meer »
Name

De slager keurt dus (weer) zijn eigen vlees…

wpDiscuz