Reichswaldbeschermers demonstreren bij Nierswalde

NIERSWALDE (DE) – Veel mensen denken dat de plannen voor een windturbinepark in het Reichswald niet doorgaan.

Kreis Kleve heeft inderdaad de bouwaanvraag van een projectontwikkelaar afgewezen voor twaalf 200 meter hoge windturbines aan de Nederlandse kant van het Reichswald. Dit gebied is ook geen windturbinezone meer in het ontwerp-regioplan van de provincie Düsseldorf.

Nierswalde en Reichswalde

Maar in datzelfde plan staan nog wel zulke zones bij Nierswalde en Reichswalde aan de oostkant van het Reichswald. Bovendien dreigt de nieuwe regering van Noordrijn-Westfalen (waar de provincie Düsseldorf deel van is) zich niet te houden aan haar verkiezingsbeloftes dat de afstand van windturbines tot woningen minstens 1500 meter moet zijn en dat er geen windturbines in het bos gebouwd mogen worden.

Actie

‘Tegenwind Reichswald’ heeft daarom mee gedaan aan een initiatief van de Duitse dorpsraden van Kessel, Asperden, Nierswalde en Reichswalde en de Nederlandse dorpsraad van Ven-Zelderheide om nogmaals duidelijk te maken dat een groot deel van de bevolking in de regio tegen deze plannen is. Op zaterdag 25 november kwamen zo’n 150 inwoners van de streek naar een ‘Waldschutztreff’ in Nierswalde. De deelnemers droegen rode lampionnen die de industriële verlichting van windturbines symboliseren. Er waren toespraken van de voorzitters van de dorpsraden en van Tegenwind.

Duurzame energie niet ten koste van natuur

De sprekers benadrukten dat de omschakeling naar duurzame energie belangrijk is maar dat dit niet ten koste van bos en natuur mag gaan. Ook wees men op het gevaar dat wanneer het gebied aan de rand van het Reichswald eenmaal “voorbelast” is, het Reichswald zelf ook weer vogelvrij wordt.

Ontwerp-regionalplan

Op 7 december a.s. vindt een ‘Planungsausschuss’ van de provincie Düsseldorf plaats, waarin het ontwerp-regionalplan aan bod komt. ‘Tegenwind Reichswald’ zal aanwezig zijn. Rathaus Abtei, Ratssaal, 1. Etage, Rathausplatz 1 in Mönchengladbach vanaf 10.00 uur.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 december, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Toontje

Zo kennen we de politiek weer. Draaien tot ze de burgers kunnen naaien.

boersteeg

en dit ziet men vanuit groesbeek?????
totaal niet op geen een wijze , maar toch janken.
zum kotsen

Realist

Onvoorstelbaar. De kolen-olie en gas brigade stoomt nu op naar Nierswalde om elke vorm van groene energie te frustreren. De grootschalige zandafgravingen in Gennep/Ven zelderheide, samen met het gebruik van fossiele brandstoffen, dat zijn de werkelijke bedreigingen van het Reichswald. Nee, fijn zo doorgaan dan stijgt de zeespiegel deze eeuw zover dat het Ook het Reichswald tenslotte verzuipt. Maar ach….. Na ons de zondvloed zullen we Trump maar nazeggen

Patje P.

Het lijkt het anti Zwarte Pieten clubje wel. Ook van die drammers.

wpDiscuz