Kinderen uit Ooij moeten even wachten op Sint

OOIJ – Sinterklaas liet zondag 3 december op zich wachten bij zijn intocht in Ooij.


Foto en rechten: Henk Baron.

Ziek paard

Zijn paard Amerigo was plotseling ziek geworden en daarom moest er een paard van één van zijn Zwarte Pieten in Groesbeek van stal gehaald worden. Maar toen het bruine paard in Ooij stond te wachten op de Sint bleek dat er een onderdeel van het tuig niet aanwezig was en moest opnieuw naar de stal in Groesbeek gereden worden om dat op te halen.

Zwarte Pieten houden kinderen bezig

Daarom arriveerde de sint, in de kou, een half uur later bij de Speulplek in Ooij, waar de muziekcombinatie van de drumfanfare van schutterij Eendracht en muziekvereniging de Ooijse Toekomst hem al op stond te wachten, samen met het ontvangstcomité (de orgaisatie) en een grote groep Zwarte Pieten. Die hadden
daar intussen de buurt en de kinderen al bezig gehouden.

Dans en bewegen

In optocht ging het vervolgens via de Koningin Julianalaan rechtstreeks naar dorpshuis De Sprong. Daar waren het vooral de Zwarte Pieten, die de kinderen met hun
dansjes en sport bezig hielden. Het thema van deze middag was dan ook dans en bewegen. Na afloop kregen alle kinderen een cadeautje en een zak met strooigoed.

Artikel met dank aan Henk Baron. Meer foto’s staan hier.

Bron: Henk Baron


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 december, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
pedro

dat paard heeft dakpan frees

wpDiscuz