Geen subsidie voor blaaskapel De Fraps uit Leuth

LEUTH – Blaaskapel De Fraps uit Leuth heeft tevergeefs een aanvraag voor een subsidie ingediend.

Burgemeester en wethouders hebben dat deze week afgewezen.

Leden en activiteiten buiten Berg en Dal

De blaaskapel heeft zo`n 17 leden, waarvan meer dan de helft (9) niet uit de gemeente Berg en Dal komt. Volgens de subsidieverordening is dat een reden om de aanvraag te mogen weigeren. Ook het feit dat de activiteiten vaak buiten de gemeente plaatsvinden, en anders vooral bij de Vriendenkring, geeft het college het recht om “nee” te zeggen tegen de aanvraag.

Plafond bereikt

Als De Fraps wel subsidie zou hebben gekregen, zou het om € 3.219,- gaan. Echter, het subsidieplafond voor Amateurkunst is door de bestaande verenigingen al bereikt. “Als dit het geval is, dan vallen nieuwe aanvragen buiten de boot”, aldus het college. Zo ook die van De Fraps. Wel kan er incidenteel een subsidie worden toegekend, maar dat is nu dus niet gedaan. Wethouder Erik Weijers benadrukt dat De Fraps een succesvolle vereniging is. “Zij kunnen zichzelf bedruipen”.

Een uitzondering is onlangs wel gemaakt voor turnvereniging De Hazenkamp uit Nijmegen, omdat veel kinderen uit onze gemeente lid zijn van de turnvereniging en dat belangrijk voor hen is.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 16 december, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
De Kuier.

“Zichzelf bedruipen….” een blaasprobleem dus. Dit zit toch in het ziekenfonds..!!

Patje P.

Ik heb al meer dan 40 jaar een hobby. Daar heeft nooit iemand 1 cent aan meebetaald.

Patje.p helemaal mee eens .

wpDiscuz