Weer schapen gestolen uit Berg en Dalse kerststal

BERG EN DAL – Niet alleen het kerststalletje in Berg en Dal is een traditie, maar triest genoeg de diefstal van schapen uit die stal inmiddels ook.


Kerststal in Berg en Dal. Archieffoto (2014) DeGroesbeek.nl.

Er zijn opnieuw twee schapen uit de stal gestolen. Dat meldt Berg en Dals Bloei.

Sinds 1989

Al sinds 1989 staat er een kerststal in Berg en Dal. Johan ter Woorst kwam als bestuurslid van Berg en Dals Bloei met het idee een bewegende kerststal te maken. Door de jaren heen is er wel wat aan de stal gesleuteld. Voor € 0,10 kan men de beweging in de stal in gang zetten en is er een kerstliedje te horen.

“We kunnen dit niet accepteren

“Wij beschouwen de Kerststal als een cultureel erfgoed van dorp Berg en Dal en deze willen we graag behouden. Met zoveel liefde is deze stal al ruim 25 jaar geleden gemaakt en nog steeds wordt deze met enorme zorgvuldigheid elk jaar opgebouwd. We kunnen niet accepteren dat onze stal steeds geweld aangedaan wordt.”, aldus Berg en Dals Bloei.

In het verleden hingen er camera’s. Het is niet bekend of dat dit jaar ook zo is en zo ja, of de daders herkenbaar in beeld zijn.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 december, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
kloeke

Weet wie……Erdoğan.

Hent

Kloeke zeg dan niets ?

v. Haren

Waarom plaatst de redactie zo een domme reactie van @kloeke. Daar zijn die mensen in Berg en Dal echt mee geholpen.

Misschien meer ezels plaatsen want als dit al zo vaak is gebeurd laat je het toch niet weer gebeuren. Neemt niet weg dat je je handen van iemand anders zijn spullen moet afblijven.

kloeke

@v haren…..misschien omdat de redactie wel humor heeft.

Treffers 2

als dit humor is dan is het einde zoek.

kloeke

Zoals bij de treffers?

wpDiscuz