Heel Millingen aan de Rijn verLED

MILLINGEN AAN DE RIJN – Sinds woensdag is nagenoeg heel Millingen aan de Rijn voorzien van lichtmasten/lantaarnpalen met LED-verlichting.


Foto: Facebookpagina gemeente Berg en Dal.

Rond het middaguur hebben wethouders Alex ten Westeneind (Openbare Ruimte) en Erik Weijers (Duurzaamheid) de laatste lantaarnpaal met de oude traditionele lamp vervangen door een mast met de veel duurzamere LED-verlichting.

Meer licht

Naast het duurzame karakter geven de nieuwe lantaarnpalen ook meer licht dan de oude en zijn ze wat minder hoog. Dat laatste voorkomt lichthinder. Ook in andere delen van onze gemeente is de nieuwe Ledverlichting aangebracht, zoals in Erlecom, Heilig Landstichting, Berg en Dal (dorp). Vanaf 2025 is de hele gemeente voorzien van de duurzame LED-verlichting.

Volgende stap

De gemeente zet hiermee een volgende stap in de verduurzaming van de gemeente/gemeenschap. De gemeente Berg en Dal wil in 2050 een klimaatneutrale gemeente zijn. Het eerste tussendoel daarbij is dat in 2020 minstens 14% van de energie duurzaam is. Wethouders Alex ten Westeneind en Erik Weijers: ”Ook in de openbare ruimte zetten we verdere stappen richting een duurzaam Berg en Dal. Dit laatste is geen wens maar een absolute must“.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 december, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Heel Millingen aan de Rijn verLED

Reageren is niet toegestaan.