NSG tovert Schouwburg om tot wereld van 1001 nacht

NIJMEGEN – De Nijmeegse scholengemeenschap NSG Groenewoud brengt in januari 2018 de beroemde musical Aladdin en de wonderlamp op de planken van de Stadsschouwburg.

Aan de musical werken 245 leerlingen, ouders, docenten en professionele begeleiders mee. Samen toveren ze de Schouwburg vier keer om tot de wereld van 1001 nacht.

Aladdin en de wonderlamp

Leerlingen van alle leeftijden, docenten en ouders werken sinds november 2016 samen aan de musical “Aladdin en de wonderlamp”. Een groot project waarbij negen disciplines betrokken zijn: productie, spel, orkest, dans, koor, decor, kostuum, grime & kap en fotografie. De deelnemers krijgen de ruimte om onder professionele begeleiding hun vermoede én onvermoede talenten te ontwikkelen. Letterlijk ‘in geuren en kleuren’ nemen zij de bezoekers van Aladdin en de wonderlamp in januari mee op een magisch avontuur.

Cultuur en techniek

Eens in de drie jaar voert NSG Groenewoud een musical op in de Schouwburg. The Lion King, Little Shop of Horrors en Hair gingen Aladdin en de wonderlamp voor. Het realiseren van zo’n grote productie past goed bij het bèta- en cultuurprofiel van de school. Docent en productieleider Jessie Jager: ‘Cultuur en techniek vullen elkaar aan. Van decorbouw tot orkest: alle disciplines doen mee en zijn even belangrijk. Leerlingen leren om samen te werken en door te zetten. Meedoen aan de musical is een waardevolle ervaring voor de rest van je leven.’

Over Aladdin en de wonderlamp

De musical vertelt het verhaal van de arme Aladdin die verliefd wordt op een prinses. Om met haar samen te kunnen zijn, moet hij heel wat obstakels overwinnen. Aladdin en de wonderlamp is een spannende musical over jezelf zijn en het vinden van je eigen plek. De voorstellingen door NSG Groenewoud zijn op 18, 19 en 20 januari om 20.00 uur en op 20 januari om 14.00 uur in de Stadsschouwburg Nijmegen. Kaarten zijn te koop via de website van de schouwburg: www.stadsschouwburgendevereenging.nl.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 december, 2017 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
hent

wat heeft dit met Groesbeek en omstreken te maken?

Agnes

Hent, de halve school daar is bezet door leerlingen uit Groesbeek!

hent

ja dus?

wpDiscuz