Dozen vol voedsel ingezameld voor voedselbanken in regio

REGIO – Ook dit jaar kwamen weer veel mensen in actie voor de voedselbanken in de regio.

55 dozen

Net als vorige jaren hielden de gemeenten Berg en Dal, Beuningen, Druten, Heumen, Nijmegen en Wijchen samen met ARN en Dar een inzamelactie van 6 t/m 20 december. Er is dit jaar weer veel ingezameld. Inwoners uit de deelnemende gemeenten zamelden samen maar liefst 55 dozen aan houdbaar voedsel in, evenveel als vorig jaar.

Tegen voedselverspilling

De voedselbankactie nodigt niet alleen uit om een ander te helpen, maar laat ook zien hoe je voedselverspilling voorkomt en keukenafval goed gescheiden moet worden. Daarom kregen inwoners bij het inleveren van houdbaar voedsel een gft-afvalbakje cadeau. Het gft-afvalbakje maakt het makkelijker om keukenafval te scheiden. In het kader van de inzamelactie maken afnemers van de voedselbanken in de regio kans op een diner voor twee bij een duurzaam restaurant in de regio.

Help het hele jaar

De actie is afgelopen, maar helpen kan het hele jaar door. De inzamelpunten van de voedselbanken in de regio kunnen het hele jaar door houdbaar voedsel gebruiken! Meer informatie hierover vindt u op www.voedselbankennederland.nl.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 december, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Dozen vol voedsel ingezameld voor voedselbanken in regio

Reageren is niet toegestaan.