Al 10.000 bezoekers voor Feest van Licht

HEILIG LANDSTICHTING – Het Feest van Licht in Museumpark Orientalis te Heilig Landstichting heeft nog nooit zóveel bezoekers getrokken met kerst als dit jaar.


Feest van Licht in Museumpark Orientalis.

10.000

Alleen al tijdens de twee kerstdagen kwamen er 5.000 mensen af op het kerstevenement, dat nog tot en met zondag 7 januari voortduurt. De teller staat, met nog ruim anderhalve week te gaan, al op 10.000 bezoekers. 

Vierde jaar op rij

Het evenement wordt voor het vierde jaar op rij georganiseerd door een groep vrijwilligers. Dagelijks zijn er optredens van koren, clowns, goochelaars en pianisten en deze hele week is er dagelijks in de tweede helft van de middag de traditionele lampionnenoptocht met een levende kerststal.

Kerstverhaal

In het park kan het kerstverhaal herbeleefd worden aan de hand van een eigentijds kerstverhaal: er is een mooie route uitgezet die bezoekers leidt langs bijzondere kerstgroepen en het van steen nagebouwde Nazareth. Kinderen kunnen zich bij kampvuurtjes te goed doen aan marshmallows, en in een verwarmde yurt worden verhalen verteld.

Noud Smeets

Bijzonder is dit jaar het optreden van pianist Noud Smeets (1994), die vrijdag een klassiek concert geeft in het Binnenmuseum. Zaterdag vestigen Romeinse re-enactors zich in Nazareth en is er een optreden van goochelaar Mr. Diamond. Ook kan er gewandeld worden met ezels.

Bron: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 december, 2017 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Al 10.000 bezoekers voor Feest van Licht

Reageren is niet toegestaan.