GJS wil meer weten over veelbesproken pand in Millingen

MILLINGEN AAN DE RIJN – De politieke partij Gemeente-, Jeugd- en Sportbelangen (GJS) wil informatie over de status van het pand aan de Heerbaan 106 in Millingen aan de Rijn.

Woning aan de Heerbaan 106. Daarnaast zit een weggeefwinkel. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl.

Over dit winkelpand (nummer 106A) annex woning (nummer 106) is al jaren veel te doen in het dorp. GJS noemt het pand “een doorn in het oog voor veel Millingenaren”.

Motorclub

Het dubbelpand heeft een geschiedenis. Jaren geleden was er discussie of een Millingse motorclub zich hier mocht vestigen. Daar werd een stokje voor gestoken. In het pand is in 2016 iemand neergestoken. Zeloo Property is eigenaar van het pand en verhuurt het. Volgens bronnen doet dit bedrijf verder weinig aan onderhoud. Het ziet er rondom het huis verloederd uit, maar bewoners zijn inmiddels al aan het puinruimen.

Container: kosten voor gemeente?

Recent zag GJS dat er een container bij het pand is geplaatst. Dat was op aanvraag van de huurder. De partij heeft informatie dat de container op kosten van de gemeente is geplaatst. Vandaar dat burgemeester en wethouders in de gemeente Berg en Dal wordt gevraagd of dit daadwerkelijk het geval is, wat de precieze rol van de gemeente is, hoe hoog de kosten zijn en wat het beleid van de gemeente is wanneer er een puinzooi rondom huis is gemaakt.

Ontwikkelingen

De container is inmiddels al weg. De laatste beetjes puin worden door de huurder weggehaald. GJS wil weten of er ontwikkelingen zijn tussen de huurder en de verhuurder en of er een definitieve oplossing komt voor het pand.

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 augustus, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
schandalig

het is een schande voor de buurt deze hoek.
rond omheen zijn er ook mensen met een koopwoning,die
moeten leven met dit verloederd pand.
tegen de vlakte met deze locatie.
een blik op de hoek zegt al genoeg.
hier ligt een taak voor de burgemeester.
en niet gaan finacieren,want dat heeft totaal geen nut.
alleen maar overlast,met geblaf van honden en loslopende
honden.
de gemeente moet de centjes aan iets nuttigers besteden

Optimist

Vergeet niet dat er ook mensen zijn die dankbaar gebruik maken van plutonium
En helaas ook veel medebewoners rondom die het makkelijk vinden om daar zooi te dumpen
Lekker makkelijk

Joris
Nou nou nou wat schandalig. U reactie is schandalig Ik als bewoner van het pand samen met mijn vriendin zijn echt heel druk bezig om het netjes te krijgen. Die container heb ik aangevraagt te samen met Zorg+ die ik overgens ook zelf aangevraagd heb, omdat ik weet van me eigen dat ik heel moeilijk orde kan krijgen in de chaos die ontstaan is in de tijd die ik er woon. Ik heb een heleboel mee gemaakt voor ik in millingen kwam en terwijl ik hier woonde,waardoor ik zoveel moeite heb/had met wat voor een ander een kleine moeite is.… Lees meer »
wpDiscuz