Psychische problematiek in “Dorpsplein”

GEMEENTE BERG EN DAL – Zondag 30 september staat de instelling Indigo (Gelderland) centraal in het praatprogramma van omroep Berg en Dal, het Dorpsplein.

Trauma

Ralph van Geuns (hulpverlening) en Dominique Ebbeng (preventie) zijn dan te gast. Presentator John Peters praat met beide gasten over de instelling zelf en vooral over de hulpverleningsmogelijkheden voor mensen die vaak zware psychische problematiek door traumatische ervaringen beleven.

Hulpverlening

In de omgeving van Nijmegen/Berg en Dal worden regelmatig cursussen aangeboden voor kinderen en volwassenen. Een drama in Oss is een voorbeeld voor intensieve hulpverlening. Welke problemen kunnen mensen meemaken? Welke hulpverlening ( individueel en in groepsverband) is mogelijk? De kwetsbaarheid van de mens is vaak groot en blijft niet onbesproken.

Luister zondag dus naar het Dorpsplein van 13.00 uur tot 14.00 uur (herhaling woensdag 3 oktober om 20.00 uur en ook nog vier weken via uitzending gemist).

Bron/Tekst: DeGroesbeek.nl


Op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes en info uit Groesbeek e.o? Like dan onze Facebookpagina.

Gerelateerde berichtenTags:,
Gepost op 28 september, 2018 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »

Reageer op het artikel

1 reactie op "Psychische problematiek in “Dorpsplein”"

Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Sjoerd Nalist
Journaliziek gezien Het beroep journalist is in ons land een vrij beroep, iedereen mag zich journalist noemen. Onze vrijheid van meningsuiting is daarmee een groot goed. Echter; dat alles gezegd mag worden is nog geen vrijbrief voor het feit dat alles gezegd kan of moet worden. Juist daarmee onderscheiden de échte journalisten – soms ook columnschrijvers – zich van de ‘letter – fetisjisten’. Een column schrijven is daarom maar weggelegd voor een select gezelschap die humor weten te weven in kennis, die hun eigen mening al dan niet terecht laten doorschemeren en deze vlechten in een column en daarmee juist… Lees meer »
wpDiscuz