Zwaarbevochten zege Germania

Ook in de eerste wedstrijd na de winterstop wist Germania de goede reeks voort te zetten. De ploeg uit Groesbeek won in eigen huis met 3-2 van S.V Voorwaarts Twello.

Op een ijskoud Sportpark Noord bracht Thijs Geurts Germania al vroeg op voorsprong. Na ruim zes minuten rondde hij een pass van Van de Langenberg prima af. De bal verdween in de verre hoek achter keeper Voor de Poorte.

De eerste kans voor S.V. Voorwaarts ontstond na ruim een kwartier na een slippertje van Daan Arnts Hierdoor kon Coen Zwollo in stelling worden gebracht, maar zijn schot vanaf de rand van de zestien verdween over het doel van Niels Kornelis.

Na een klein half uur volgden er nog kansen voor Rik van de Langenberg en Bobo Tubic. Van de Langenberg nam een voorzet vanaf rechts van Thijs Geurts op de slof, maar de bal verdween recht in de handen van Voor de Poorte. Bobo Tubic kon een mooie solo niet succesvol afronden toen hij zwaar gehinderd vanaf de rand van de zestien naast schoot.

Nadat iedereen in de rust enigszins van de kou bekomen was kreeg Germania al snel een presentje van de sluitpost van S.V. Voorwaarts. Hij kon een te harde pass van Thom Jochoms onderscheppen, maar schoof de bal pardoes in de voeten van Patrick van Leeuwe. Van Leeuwe wist hier wel raad mee en schoot de bal in het lege doel: 2-0.

Na een klein uur voetballen stond de verdediging van Germania te slapen bij een vrije trap van Voorwaarts vanaf eigen helft. Hierdoor belandde het leder voor de voeten van Peter Brinkman, die ongehinderd de aansluitingstreffer aan kon tekenen.

Even later stelde Germania echter alweer orde op zaken. Een indirecte vrije trap werd door Thom Jochoms aangetikt, waarna het schot van Boy van de Beek door een uit de muur lopende Voorwaarts-speler van richting werd veranderd. De bal verdween hierdoor onhoudbaar voor Sam van de Poorte in het doel: 3-1.

Na ruim drie kwart wedstrijd was het wederom chaos in de verdediging van Germania. De mee terug gekomen Thijs Geurts probeerde de bal weg te halen uit de zestien, maar zijn vuurpijl kwam terecht bij Sjors Brugge, die met de rug naar het doel een soort omhaal probeerde. Tot verassing van alles en iedereen daalde de bal snel en sloeg deze net onder de lat in het Germania-doel.

Een minuut later had arbiter Coppens een black-out toen Niels Pereboom een inzet van Patrick van Leeuwe uit het Voorwaarts-doel sloeg. Hierdoor bleef ook het restant van de wedstrijd spannend. Voorwaarts probeerde het met de moed der wanhoop, maar ondanks de wanorde in de organisatie bij Germania slaagden de bezoekers er niet meer in om kansen te creƫren.

De stand in de Eerste Klasse E.

DeGroesbeek.nlZowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 29 januari, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Proficiat!!!

wpDiscuz