[Update] Achilles ’29 krijgt uitstel besluit promotie

Achilles ’29 heeft bij de KNVB uitstel van het besluit over promotie aangevraagd. De Groesbeekse topklasser zit nu in het promotietraject en moet voor 1 februari 2012 beslissen of het bij een eventueel kampioenschap wil promoveren naar de Jupiler League. Die dag komt te vroeg.

“Wij konden op deze korte termijn nog geen antwoord geven op alle vragen”, verklaart voorzitter Harrie Derks namens de koploper van de topklasse tegenover Omroep Gelderland.

“We geven niet zomaar op wat we nu hebben in de topklasse. Maar als de eerste divisie niet verandert, is dat wel een probleem. Het zou wel eens kunnen dat er van beide kanten niet bewogen wordt en dan is de vraag van welke kant de eerste beweging dan komt.”

De KNVB stelt veel eisen aan de promotie: Zo moet er een minimum aantal spelers onder contract staan en de wedstrijden moeten doorgaans op vrijdagavond gespeeld worden. Zaterdagtopklasser Spakenburg haakte om die redenen vorig jaar af en heeft dit jaar besloten het traject te laten voor wat het is.

Om de doorstroming te versoepelen is afgelopen jaar Topklasse CV een feit geworden. De CV moet dienen als gezamenlijk belang van de clubs en wil zich buiten de doorstroming om, ook richten op samenvattingen op TV. Volgens Derks is het verschil tussen de KNVB en de Topklassers nog levensgroot. “De licentie-eisen zijn nog veel te zwaar voor de topamateurs”. De Groesbeekse topklasser ging het traject toch in om steeds de juiste informatie van de bond te krijgen omtrent de promotie.

Achilles ’29 staat op dit moment eerste in de zondagtopklasse. De mannen van trainer Eric Meijers hebben een voorsprong van twee punten op concurrent Haaglandia.

Update 31-01-2012, 18:40 uur

Achilles ’29 heeft uitstel gekregen.

DeGroesbeek.nl e.a

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 31 januari, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 11 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Realist

Zo zie je maar weer hoe de grote mannen bij de KNVB werken. Dit zijn onze regels en als we moeten uitwijken poeh! nu moet er huiswerk gemaakt worden en zijn ze niet thuis. Prutsers.

Gerard Geniet

Dit is alleen bedoeld om de publiciteit te zoeken. Bij de jaarvergadering is immers besloten om unaniem “nee” te zeggen tegen promotie.
Jammer dat we als leden dan zo in de luren worden gelegd meneer Derks.

Theo.

Gerard, dat is niet verteld tijdens de jaarvergadering.

Haha jupiler league?? Alleen maar publiciteits aandacht…. Denk je nu echt dat ze dat financieel konden rondkrijgen? DREAM ON..

unne kuukse

Loat ze urst mar es kampioen worre. Lukt ze nie.

de kuier

Wel of niet kampioen,het is voor geen enkele Topklasser
[zaterdag en/of zondag]interessant om op VRIJDAG te moeten spelen.Denk alleen al aan je suporters.Financieel kun je je nog wel meten met de ploegen uit de Jupiler League.Gewoon meedraaien in de top van deze klasse en af en toe op de zaterdag een potje spelen is ook leuk.Dan hou je ook nog wat derbys.Uit naar Telstar,MVV en bv. Cambuur ,ik moet er niet aan denken!

jansen

beste mensen.jullie roepen maar wat.alleen om tekunnen afzeiken.als je het stuk goed leest,lopen ze nu tegen die dingen aan.dit is de hele opzet.harrie is voorzitter van het orgaan.moet hij dan roepen wij willen niet promoveren.dit is juist de manier omtekijken hoe en wat.

Treffersfan

Natuurlijk is het helemaal niet zo’n slecht idee om eens te kijken wat de mogelijkheden zijn, maar persoonlijk vind ik dit ‘aftasten’ zo langzamerhand een beetje ongeloofwaardig worden. Ik ben niet op de ledenvergadering geweest (ha, ha), maar als lid van Achilles kun – en moet je dit toch niet meer serieus nemen. Van mij hoeft het niet, maar ik raad ze toch aan om zich nu wat meer op de huidige situatie (competitie) te richten. Want om te mogen promoveren moet je toch echt eerst kampioen worden.

Sjonnie

Ben het eens met Treffersfan. Punten verliezen kan altijd gebeuren, maar ik denk dat Achilles door dat gedoe met de bekerwedstrijd tegen NEC en nu die promotie 5 tot 7 punten heeft laten liggen. Focus even op 1 ding in plaats van met van alles bezig te zijn.

jansen

treffersfan.leg eens uit.niet meer geloofwaardig?

Uitzoeken prima, maar ik hoop dat structuur binnen de gehele vereniging bij het bestuur belangrijker is dan promotie!

wpDiscuz