[Update] Derby De Treffers – Achilles ’29 op Paasmaandag

De wedstrijd tussen De Treffers en Achilles ’29, de El Clásico van Groesbeek, is afgelast. Dit is zojuist bekend geworden. De derby stond gepland voor 5 februari.

De KNVB heeft alle wedstrijden in het amateurvoetbal voor komend weekend afgelast. Dit vanwege de strenge vorst. Wanneer de Groesbeekse derby wordt ingehaald is nog niet bekend.

Voor de overige Groesbeekse ploegen heeft de algehele afgelasting de volgende gevolgen:

PH – Germania (1E) AFGELAST
Rood Wit – Bemmel (2I) AFGELAST
Groesbeekse Boys (3D) en DVSG (6E) waren al vrij. De competities van deze twee ploegen beginnen pas op 12 februari.

Update 02-02-2012, 14:30 uur

De wedstrijden van dit weekend (4 en 5 februari 2012) worden op 18 en 19 februari 2012 ingehaald. Dit kan in bepaalde regio’s, waaronder Groesbeek, in verband met carnaval voor problemen zorgen. De clubs die hinder ondervinden van de nieuwe datum hebben de mogelijkheid om in onderling overleg een andere datum te vinden. De kans is daardoor groot dat De Treffers – Achilles ’29, als beide clubs overeenstemming daarover bereiken, wordt verzet naar een andere datum.

Update 07-02-2012, 19:15 uur

Zoals verwacht zal de Groesbeekse derby niet op 19 februari, tijdens carnaval, plaatsvinden. Volgens de gemeente en de politie is dit niet mogelijk, omdat de veiligheid omtrent deze wedstrijd vanwege carnaval (de optocht door Groesbeek) niet meer te garanderen is. Burgemeester Prick heeft bij de KNVB een schriftelijk verzoek ingediend om de wedstrijd te verzetten. De KNVB heeft hier nog niet op gereageerd, maar men verwacht dat de derby in het paasweekend wordt ingehaald.

Update 09-02-2012, 22:30 uur

De wedstrijd wordt, als de KNVB dit goedkeurt, gespeeld op woensdagavond 15 februari 2012 om 20:00 uur. Volgens de KNVB moest de wedstrijd vóór 19 februari gespeeld worden. Dit meldt de website van De Treffers.

Update 13-02-2012, 18:10 uur

Door de vorst van afgelopen weken is het nog maar de vraag of de Groesbeekse derby woensdagavond doorgaat. De Treffers heeft dinsdag overleg met de regioconsul. Dit meldt De Gelderlander. De eerste keuring van het veld is op dinsdag en dan zal blijken hoe het veld er bij ligt. Op dit moment is het veld niet bespeelbaar door harde plekken. De vorst zit na de koudegolf ook erg diep. Een eventuele herkeuring volgt nog op woensdag.

De Treffers en Achilles ’29 moesten van de KNVB een speeldatum prikken. De wedstrijd zou vóór 19 februari gespeeld moeten worden. Beide besturen kozen voor de woensdagavond, hoewel donderdag of vrijdag vanwege de strenge vorst meer voor de hand lag. Het veld zou dan nog minstens één dag extra hebben om te herstellen. Mocht de wedstrijd op woensdagavond niet doorgaan, zal deze hoogstwaarschijnlijk tijdens Pasen worden ingehaald.

De temperaturen blijven de komende dagen overdag tussen de 5 en 10 graden schommelen en er wordt ook neerslag verwacht. ‘s Nachts dalen de temperaturen richting het vriespunt.

Update 14-02-2012, 20:10

De derby van woensdag is definitief afgelast. Het veld is afgekeurd, het bleek niet bespeelbaar vanwege harde plekken.

Wanneer de derby nu wel gespeeld wordt is onbekend, waarschijnlijk in het Paasweekend.

Update 22-02-2012, 11:55

De nieuwe speeldatum is bekend. De El Clasico van Groesbeek zal op Paasmaandag, 9 april, gespeeld worden. De derby begint om 14:30 uur.

DeGroesbeek.nl, DeTreffers.nl e.a

Gerelateerde berichtenTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 22 februari, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 30 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
sander

Heel gauw overleggen en naar een andere datum verzetten!

Paul

Dit is goed voor de onderlinge band tussen die twee, hahaha. Nu moeten ze wel met elkaar een oplossing zien te vinden voor dit duel, maar aangezien ze elkaar altijd tegen werken zal dit niet makkelijk worden :D. Als we dan toch bezig zijn: verzet m naar een zaterdagavond, dat is beter dan die zondagen.

hendrikje

Ja Paul
Dat heb je mooi goed op zaterdag is er toch weinig te doen in Groesbeek alleen de 2 disco,s .
Maak er mooi pot sportief voetbal van en beide clubs zoek goed datum uit

Haha

Dit wordt een leuk. Wie geeft er toe?

Zuid

Welk genie heeft dit bedacht??

henk

Sommige doen net alsof het tussen de besturen van beide vereningen haat en nijd is. Denk dat het meer onder de supporters is. Juist met carnaval zie je niet alleen de supporters maar ook de besturen van beide clubs samen feest vieren. En dat geldt niet alleen voor de topklassers, want er zijn uiteraard meer goede voetbalclubs in Groesbeek.
Met carnaval is iedereen één. gelukkig ook maar.

Wat betreft de wedstrijd lijkt me niet logisch deze in het carnavalsweekend te spelen.

Treffersfan

Wie moet nu de prijsuitreiking van de grote optocht doen?

zondag

Gewoon lekker niet meewerken en op zondag spelen!

Treffers en achilles gaar lekker carneval vieren.:)

de kuier

Deze wedstrijd wordt sowieso NIET in het carnavalsweekend
gespeeld,lijkt mij. Kijk hoeveel Treffers en Achilles mensen er meedoen
in de optocht!En nog wel SAMEN bij diverse clubkes. Nee mannen,die dagen is om te feesten ALAAF.

Feestvierder

Laat de KNVB het lekker bekijken!

stumper

dan kunnen de zakkenvullers niet mee doen

wiel

hendrikje ben jij wel een groesbeker je weet niet eens wat er die zaterdag allemaal te doen is, als je nergens af weet reageer dan niet.

hendrikje

Hoi Wiel
Deze keer heb je mooi goed kerel schande dat ik ook heb zitten slapen
Net als de KNVB was toch de horster optocht vergeten oeps.
Mooi carnaval op de horst allemaal.

Haha tsja de prijsuitreiking, misschien gaat het dan nu wel eens een keertje eerlijk!

treffers fan

geweldig,dit kan toch ook zo,samen komen we er wel uit.
Woensdag 15 febr.we kijken er al naar uit,laten we hopen dat het een ontzettend mooie maar vooral een sportieve wedstrijd word,maar dat zal ongetwijfeid wel lukken.

henk

Nog bijna de hele week vorst en kans op sneeuw.
vergeet het maar.
ik persoonlijk snap het ook nog steeds niet. Afschaffen die winterstop en doorgaan tot het weer het niet meer toelaat. Elk jaar vallen wedstrijden uit in jan / febr. vanwege vorst/regen of sneeuw. En dan zit je aan het eind van de competitie dat het niet uitkomt en moet er op doordeweekse dagen gevoetbalt worden.

Beste Harrie Derks, jij als KNVB bobo, praat daar eens over met de KNVB. ( niet negatief bedoeld )

Paul
Mooi een-tweetje tussen beide besturen. Kunnen ze beter met elkaar overweg dan ik dacht. Die wedstrijd wordt afgelast. Het dooit na het weekend heel licht, terwijl het snachts waarschijnlijk weer een beetje gaat vriezen. Die velden zijn op woensdagavond echt nog niet lekker bespeelbaar na 10 ijsdagen lijkt me en dat weten zij ook. Door het op woensdag te laten zetten (waarom niet op donderdag of vrijdag???? dan heb je 1 of 2 extra dagen dooi) is de kans aanwezig dat de wedstrijd nu tijdens pasen wordt gespeeld. Precies wat ze willen. Wellicht zijn de weersomstandigheden begin april ook beter… Lees meer »

ik snap echt waarom mensen nu gaan zeuren, je moet blij zijn dat er weer een wedstrijd is. misschien is het niet handig om het op woensdag te doen maar er zal wel een reden voor zijn. en ook die berichten dat de bestuursleden van deze club niet met elkaar kunnen opschieten slaat ook nergens op!

bjorn ceelen

Als zowel Achilles en de treffers nu eens regelen dat vanaf komend seizoen alle derby,s op een vrijdag of zaterdag gespeeld worden , dan kan iedereen een keer lekker blijven hangen , en er zal wat meer volk op af komen . grt

wpDiscuz