Inschrijving 96e Vierdaagse van start

Vanaf vandaag is het mogelijk in te schrijven voor de 96ste Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen, die van 17 tot en met 20 juli worden gehouden.


Vierdaagse 2011: Drukte langs de Zevenheuvelenweg in Groesbeek. Klik op het plaatje voor groter formaat

Het inschrijfgeld voor de 96ste Vierdaagse is met 8 euro verhoogd tot € 48,-. Leden van de wandelsportbonden KNBLO-NL en NWB genieten € 5,- korting. De Vierdaagse heeft te kampen met minder sponsorinkomsten en fors hogere kosten, onder meer door bezuinigingen van Defensie en de lokale overheden.

Nieuwe volgorde

Net als voorgaande jaren zijn er twee inschrijfperiodes. Inschrijfperiode 1 loopt vanaf maandag 6 februari (00.00 uur) tot en met vrijdag 2 maart (24:00 uur). In deze eerste periode kunnen alleen degenen inschrijven die vorig jaar de 95ste Vierdaagse met succes hebben volbracht. Ook jongens en meisjes die dit jaar (2012) 12 jaar oud worden, kunnen van deze eerste inschrijfperiode gebruik maken, evenals degenen die inschrijven via het training- en begeleidingsprogramma “Via Vierdaagse” van wandelsportorganisatie KNBLO-NL. Inschrijfperiode 2 is van maandag 5 maart (00.00 uur) tot en met donderdag 5 april (24.00 uur). Deze tweede inschrijfperiode staat open voor alle anderen die aan de 96ste Vierdaagse willen meedoen.

Wel/niet loting

De inschrijflimiet is wederom bepaald op 45.000. Bij overschrijding daarvan zal er op 13 april 2012 een loting worden gehouden onder debutanten in de Vierdaagse. Drie groepen worden van loting gevrijwaard: degenen die in 2000 geboren zijn; degenen die voor de 94ste én de 95ste Vierdaagse zijn uitgeloot; en degenen die inschreven via “Via Vierdaagse”.

Annuleren

Net als vorig jaar hebben individuele burgerdeelnemers het recht om te annuleren binnen veertien dagen na een eventuele loting. Betaald inschrijfgeld wordt dan onder aftrek van € 5,- administratiekosten geretourneerd. De startbewijzen die door annuleringen vrijkomen, vorig jaar waren dat er bijna 800, worden op basis van het lotingnummer alsnog toegekend aan uitgelotenen.

Website

Stichting DE 4DAAGSE verwacht dat 99% van de deelnemers aan de Vierdaagse via internet inschrijft. De volledige reglementen omtrent de 96ste Vierdaagse en de inschrijving zijn te vinden op de officiële Vierdaagsewebsite, www.4daagse.nl.

Vierdaagse Sponsorloop

Met de inschrijving voor de 96ste Vierdaagse op 6 februari is het ook mogelijk deel te nemen aan de Vierdaagse Sponsorloop. Wie inschrijft voor de Vierdaagse kan via website www.devierdaagsesponsorloop.nl een profielpagina openen, waarmee sponsors voor een door de wandelaar zelf te kiezen goed doel geworven kunnen worden. Het openen van een profielpagina maakt het werven van sponsors en het zoeken naar een goed doel makkelijk en administratief eenvoudig voor de goede doelenloper. Bovendien wordt gegarandeerd dat 100% van het sponsorgeld bij de goede doelen terecht komt.

Via Vierdaagse 2012

Eveneens tegelijkertijd met de 96ste Vierdaagse start de inschrijving voor training- en begeleidingsprogramma “Via Vierdaagse 2012”. Met dit programma ondersteunen KNBLO Wandelsportorganisatie Nederland (KNBLO-NL) en Stichting de 4daagse 1.500 debutanten met het behalen van hun eerste Vierdaagsekruisje. Deelname aan Via Vierdaagse is voorbehouden aan wandelaars die niet eerder het Vierdaagsekruis behaalden én die nog geen lid zijn van KNBLO-NL.

Het uitvalpercentage onder Via Vierdaagse-deelnemers is significant minder dan onder de andere debutanten en ook het aantal ‘no-shows’ ligt beduidend lager. Afgelopen jaar waren de 1.500 beschikbare plaatsen binnen 8 uur toegewezen. De inschrijving opent maandag 6 februari om 00.00 uur (dus in de nacht van zondag op maandag) op www.viavierdaagse.nl. Op deze website staat ook meer informatie over het training- en begeleidingsprogramma.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 februari, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Inschrijving 96e Vierdaagse van start

Reageren is niet toegestaan.