Jean Black naar De Treffers

De Treffers heeft oud-FC Oss speler Jean Black voor volgend jaar vastgelegd. Dit is woensdagavond bekend geworden. De aanvaller wordt in maart 23 jaar en was vorig seizoen nog goed voor 12 doelpunten in de Topklasse zondag.


Jean Black. Foto: Jan Peters.

Black is geboren in Kinshasa (Congo), maar zijn ouders zijn Angolees. Hij is ook opgegroeid in Angola voordat hij met zijn ouders naar Nederland vertrok. Zijn Congolese nationaliteit is vervallen en de spits heeft nu de Nederlandse en Angolese nationaliteit.

Hij debuteerde op 29 september 2006 op zeventienjarige leeftijd in de met 1-2 verloren thuiswedstrijd tegen De Graafschap in het eerste elftal van FC Eindhoven. Op 15 mei 2009 werd Jean Black voor de eerste keer opgeroepen voor de selectie van Angola voor spelers onder 20 jaar tegen Zuid-Afrika.

Na één seizoen bij Jong N.E.C. wordt zijn aflopende verbintenis niet verlengd en keerde hij terug bij FC Eindhoven. Na één seizoen verliet hij Eindhoven en tekende hij bij FC Oss. Met Oss werd hij kampioen in de Zondag Topklasse en promoveerde terug naar de Eerste divisie.

In oktober 2011 liet hij zijn contract ontbinden om zich op z’n studie bedrijfsadministratie te richten. In totaal scoorde Black 13 maal in 26 competitiewedstrijden.

DeGroesbeek.nl, Wiki

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 februari, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 7 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
sander

Goede speler!!

Theo.

Hij was een goede speler, maar hij is op de weg ‘terug’, ookal is hij nog zo jong. De stap terug in betaald voetbal is namelijk bijna verwaarloosbaar klein. Dus kun je jezelf afvragen hoeveel extra inbreng hij gaat brengen voor de amateurclub.

Bjorn Ceelen

Black is ,t wel . Goede voetballer .

teun

Black is ie.. mar of ie kan balle????

Treffersfan

Natuurlijk kan hij voetballen. Dat weten we allemaal. We hebben ‘m vorig jaar op Zuid en op de Heikant aan het werk gezien. Toen was hij de gevaarlijkse aanvaller en had hij een belangrijk aandeel in het uiteindelijke kampioenschap van Fc Oss. En het lijkt me ook niet dat een speler van 22 nu al ‘op zijn retour’ is. We konden ook wel een extra aanvaller gebruiken. Prima aankoop dus!

Tommy

Degelijke aankoop. Suc6 op Zuid volgend jaar, Jean! Vorig jaar was hij nog de plaaggeest van beide ploegen hier in Groesbeek, scoorde in alle wedstrijden tegen ze 😉 :D.

Mark

Scoorde wel 12 doelpunten!

wpDiscuz