Achilles ’29 verslaat FC Lienden in topper

Het Groesbeekse Achilles 29 heeft zondagmiddag de topper tegen FC Lienden winnend afgesloten. Op Sportpark de Heikant in Groesbeek werd het 2-1.

De topper had de fans lange tijd niet veel te bieden, grote kansen werden er namelijk niet gecreëerd. Na een halfuur spelen leefde het publiek wel op toen een bal van Orin de Waard via Achilles ’29-doelman Barry Ditewig op de paal belandde. In de minuten hierna vuurden beide ploegen enkele schoten op doel af, maar tot scoren kwam het in de eerste helft niet.

De tweede helft leverde al snel meer vuurwerk op. Achilles ’29 wist binnen vijf minuten tweemaal het net te vinden. Thijs Hendriks krulde een vrije trap vanaf ruim 20 meter in het doel. Twee minuten later was het weer raak: Hendriks nam wederom een vrije trap en plaatste de bal op het hoofd van ex FC Lienden-speler Frank Hol, die de bal binnen wist te koppen.

FC Lienden kon lange tijd niets terug doen waardoor de overwinning voor Achilles ’29 een feit leek. Acht minuten voor tijd bracht Niek Ripson de spanning echter alsnog terug in de wedstrijd door de aansluitingstreffer te scoren. Achilles ’29 hield in de resterende minuten de voorsprong vast. De punten waren voor de Groesbeekse formatie hard nodig, omdat ook concurrent Haaglandia een overwinning behaalde.

Hieronder volgen de karakteristieken van deze wedstrijd:

Achilles ’29 2-1 FC Lienden

Scoreverloop:
doelpunt 46′ Thijs Hendriks (1-0)
doelpunt 49′ Frank Hol (2-0)
doelpunt 82′ Niek Ripson (2-1)

Stadion: Sportpark de Heikant, Groesbeek

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichten

  • Geen gerelateerde berichtenZowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 februari, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Mooi gedaan proficiat.:)

Tommy

Goede overwinning. Wijnboer, kom er maar in! :P.

Mark

Zeer terechte overwinning! Lienden speelde met 11 man op de eigen helft! Moeilijk om er dan doorheen te komen, zeker met het dramatische veld!

wijnboer

nou ik ben er in 🙂 5 flessen wijn in m`n maag 20 bier en een halve kan koffie en…… 3 punten rijker beter kun je het niet hebben zondag naar het amsterdamse AFC en zorgen dat daar de punten worden opgehaald en natuurlijk ook hopen dat ook de Treffers weer eens 3 punten in eigen huis weet te houden dus hopend op een 6 punten weekend suc6

wpDiscuz