Germania weet weer wat verliezen is

Germania had sinds 2 oktober jl. niet meer verloren. Negen competitie- en twee bekerwedstrijden bleef men zonder nederlaag. Zondag moest men weer eens het onderspit delven. In de thuiswedstrijd moest men toezien dat Rheden met een 1-3 overwinning sportpark Noord verliet.

Vooraf was duidelijk dat de wedstrijd tegen Rheden een hele belangrijke was. Zowel op ranglijst als om de strijd in de tweede periode. Op de ranglijst kon Germania het gat verkleinen tot drie punten en als koploper in de tweede periode kom men Rheden als naaste concurrent van zich afschudden. Uiteindelijk bleef men dus met lege handen achter en staat de ploeg van Willie Willems voorlopig vast in de middenmoot.

De eerste fase van de wedstrijd gebeurde er voor beide doelen weinig opwindends. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld. Nadat er een kwartier gespeeld was kregen beide ploegen de eerste mogelijkheid. De beste kans was na ruim een half uur spelen voor Germania. Rik van de Langenberg kon een mooie aanval, via Ceelen en Geurts, niet afronden. Vijf minuten voor rust kwamen de gasten op een 0-1 voorsprong. Via een simpele voetbeweging liet Patrick D Hulst Germania doelman Niels Kornelis kansloos; 0-1. Enkele seconden voor het rustsignaal zorgde Daan Arnts vanuit een hoekschop voor de gelijkmaker; 1-1.

Na rust was de wedstrijd aantrekkelijker. Meteen kregen beide ploegen volop kansen. Eerst kopte een aanvaller van Rheden over het doel en vanuit de tegenaanval schot Pieter Tunnessen rakelings voorlangs en evenlater kon Rik van de Langenberg de bal net niet genoeg mee krijgen na een mooie actie van Bobo Tubic. Germania dacht Rheden onder druk te kunnen zetten maar moest een tegentreffer incasseren. Balverlies op het middenveld en onvoldoende ingrijpen van de verdediging zorgde er voor dat in de 56e minuut Patrick D Hulst zijn tweede treffer kan produceren; 1-2.

Tien minuten later werd de achterstand nog groter. Een overtreding in het strafschopgebied zorgde er voor dat de leidsman, Kolenberg uit Helmond, de bal op de penaltystip legde. Opnieuw was het Patrick D Hulst die scoorde; 1-3. Hierna probeerde Germania het nog wel en met alles of niets voetbal ging men richting het Rheden doel maar echt gevaarlijk kon men niet worden. Toen tien minuten voor tijd Niels Ceelen met tweemaal geel, dus rood, kon vertrekken was het geloof helemaal weg en leed men dus weer eens een nederlaag.

Aanstaande dinsdag speelt Germania in het kader van het KNVB Districtstoernooi thuis tegen zaterdag derdeklasser Ostrabeke. De aanvang op sportpark Noord is om 20:00 uur.

Hieronder volgen de karakteristieken van deze wedstrijd:

Germania 1-3 Rheden

Scoreverloop:
doelpunt 40′ Patrick d’Hulst (0-1)
doelpunt 45′ Daan Arnts (1-1)
doelpunt 56′ Patrick d’Hulst (1-2)
doelpunt 67′ Patrick d’Hulst (1-3 /pen.)

DeGroesbeek.nlZowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 februari, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Germania weet weer wat verliezen is

Reageren is niet toegestaan.