Geen Jupiler League-avontuur voor Achilles ’29

Achilles ’29 heeft besloten om dit jaar, bij een eventueel kampioenschap, niet te promoveren naar de Jupiler League. De Groesbeekse topklasser zat in een zogeheten promotietraject om uit te zoeken welke eisen de KNVB precies stelt aan promotie.

Omdat Achilles ’29 niet tijdig (1 februari 2012, red.) tot een beslissing kon komen heeft de club eind januari om uitstel gevraagd. Dit werd door de KNVB toegekend, waardoor de Groesbekers één maand langer de tijd kregen en vóór 1 maart met een definitief besluit moesten komen. De club ziet voorlopig af van een stap naar de Eerste Divisie, maar sluit promotie in de toekomst niet uit. De eisen zijn vooralsnog te zwaar.

Achilles ’29 staat op dit moment tweede in de zondagtopklasse, één punt achter Haaglandia. De ploeg uit Rijswijk heeft echter wel één wedstrijd meer gespeeld dan de witzwarten uit Groesbeek.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 februari, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
William

Jammer, maar helaas. De KNVB wilt het groepje BVO’s beschermen tegen financiële problemen door de eisen voor amateurclubs zo hoog te maken dat er misschien eens in de 10 seizoenen een club hogerop kan. Ik zeg: laat de amateurclubs eens ruiken aan het betaalde voetbal. Dan kunnen ze nog altijd vervolgens zeggen: ‘Het was leuk, maar voorlopig weer even niet.’

Wat een onzin! Het belangrijkste is draagvlak en een achterban die groot genoeg is. Aan die voorwaarde kan gewoon niet voldaan worden in een gemeente van 20k inwoners, en Nec ook nog eens als buurman!

Realistisch zijn is ook een vak!

Hahaha zie je nou… een en al publiciteits stunt…

jansen

dit wist achilles zelf ook wel.maar achilles steekt wel de kop uit.om eens tekijken hoe en wat.nu weet ook iedere club waar ze tegen aanlopen.en jo jij snapt het niet he.maakt niet uit.maar reageer dan niet.

groesbeker

jammer had ze graag gezien op noord

groesbeker

foutje dacht dat over de beker ging niet goed opgelet

wpDiscuz