Hoofdklasser RKHVV stunt tegen Achilles ’29

RKHVV uit Huissen heeft in de KNVB-districtsbeker Oost voor een verrassing gezorgd door topklasser Achilles ’29 uit te schakelen. De wedstrijd had strafschoppen nodig om tot een winnaar te komen. De middenmoter uit de Hoofdklasse C was vanaf elf meter beter (3-4).

Het B-elftal van Achilles ’29 kwam snel op voorsprong door een doelpunt van Frank Hol. De uitploeg kwam echter voor rust door onder andere een eigen doelpunt nog op een 1-2 voorsprong. Na rust leek de winnaar van de vorige editie van de KNVB-districtsbeker weer orde op zaken te stellen: Laurens Rijnbeek zorgde met twee treffers voor de 3-2. RKHVV-speler Jaap Davids tekende vlak voor tijd de gelijkmaker aan. De strafschoppen werden door de Huissenaren beter genomen.

Bij winst van Achilles ’29 had er in de volgende ronde een Groesbeekse derby plaatsgevonden. Achilles ’29 zou dan namelijk tegen de winnaar van Germania – Ostrabeke uitkomen. Germania deed wat het moest doen tegen de zaterdag derdeklasser en won met duidelijke cijfers: 8-1. Men zette van begin af aan de tegenstander onder druk en liet zelf de bal vlotjes rond gaan. Dit resulteerde binnen het kwartier in een 2-0 voorsprong. Hierna hadden de Groesbekers even een mindere fase maar vlak voor rust zette men weer even aan en kon de thee gaan opzoeken met een 4-0 voorsprong.

Na rust gingen de mannen van trainer Willie Willems vrolijk verder en liepen uit naar een 7-0 voorsprong. Hierna moest men een tegentreffer incasseren. Vlak voor tijd viel de laatste treffer en werd de eindstand op 8-1 bepaald. De doelpuntenmakers voor Germania waren Boy van de Beek 3x, Rik van de Langenberg, Dirk Visscher, Thijs Geurts en Bobo Tubic en een eigen doelpunt van de tegenstander.

Ook De Treffers kwam vandaag in actie voor deze bekercompetitie. De Groesbekers kwamen nog wel op achterstand maar herstelden dit vlot. Na een 2-3 ruststand stond er na 90 minuten een 2-5 eindstand op het scorebord. De Treffers neemt het in de volgende ronde op tegen HSC ’21. De ploeg uit Haaksbergen speelt uit.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 28 februari, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 27 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
blaag

het B elftal!…………

dun dikke

Jaja,
Natuurlijk het b-elftal zou ik ook zeggen als ik zou verliezen.
Wat een stumpers zeg ben gewoon eerlijk en zeg dat rkhvv gewoon verdient heeft gewonnen
Maar dat zal wel niet in het woordenbroek staan van die wit zwarte

Ik hoorde al of achieles met het tweede of derde naar Noord moest komen,? NIETTT DUSS!!!

Gerard Geniet

Opstelling van achilles?
Zag namen als Rijnbeek, Hendriks en Hol voorbij komen dus het zal wel meevallen met het B-team.

Gerard

Is Eric Meijers er ‘n keer niet bij (de eerste helft) gaat het gelijk fout. De assistent moet nog ‘n hoop leren. Al met al ‘n beschamende vertoning. Tevens een miskenning van de trouwe supporters die beter verdienen. Inderdaad, het was een lachwekkende vertoning. Arrogantie? Of, gezien de stand van zaken in de Topklasse, geen belangstelling voor de “kleine” beker?

Erik
Misplaatste arrogantie… ? Het leek er een beetje op. In elk geval te gemakzuchtig. De startelf waren: Verwoert, Rijnbeek, Scholten, Verhoeven, Creemers, Hol, Mormon, Goderie, Heijckmann, v Putten en Sebens. De hoofdschuldige was deze keer mijns inziens Eric Meijers: Door met 3 basisspelers te beginnen (Scholten was afg. zondag gepasseerd en Peter v. Putten is momenteel geen basisspeler) tegen een hoofdklasser, geef je meerdere verkeerde signalen af: Als je er zelf zo makkelijk over denkt, neemt het elftal dit over en dat was goed te zien. Dat trek je niet meer recht tijdens een wedstrijd. Het opstellen van een B-team… Lees meer »
Volger

De omroeper wist waarschijnlijk niet eens dat er een wedstrijd was. Afgelopen zondag heeft hij hier ook geen woord over gerept, vandaar dat het wel te verklaren is dat er zo weinig supporters waren. Jammer Achilles maar ook deze wedstrijden verdienen meer OOK naar je tegenstander toe.
Uiteraard hoef je deze prijs niet ieder jaar te winnen. Nu alles op het kampioenschap!

@ Erik, Vorig jaar werd er ook hoofdzakelijk met bankspelers gespeeld welke wel de cup pakte.

Gerard

Beste Volger,
De omroeper heeft zondag j.l. wel degelijk deze bekerwedstrijd omgeroepen. Hij deed dit na afloop van de wedstrijd, maar toen was je misschien al weg.

mark

Mag/ Kan achilles ook een keer verliezen in de beker? Tot enkele minuten voor tijd stonden ze gewoon met 3-2 voor. Dus waar ligt het nu aan?

Erik

@ Mark: toen werden ze even ‘wakker’, die periode duurde maar zo’n 15 minuten, toen zakten ze weer terug.

Heb ook niet gezegd dat ze niet mogen verliezen. Het gaat om de instelling waarmee je je voorbereid op de wedstrijd, en hoe je deze ingaat.
Als ze elke keer gemotiveerd zijn en tot ‘t gaatje gaan, dan mag Achilles van mij desnoods elke wedstrijd verliezen. Ben geen ‘alleen-de-goeie-tijden-supporter’.

kruupen

zo die staan we op de grond
2e elftal erikje toch
weg beker
sterkte voor zondag

Treffersfan

80 toeschouwers, geen (stadion)speaker en verliezen van een Hoodklasser. Jupiler League, waar hebben we het over!

henk

Ik ben Treffersfan,jammer dat ze er uit liggen. Achilles voetbalt nog wel om een kampioenschap en als wij (Treffers) verliezen van Hsc21 voor de beker heb je helemaal niks, 0,0, nada.
Dus respect voor elkander.

groesbeker

Waar blijft dat wijnboertje.

groesbeker

was mooi geweest germania achilles helaas

Och jeej nu ze verliezen hebben ze ineens een B elftal?!

ojee

Normaal heeft het wijnboertje toch wat te schrijven .

peter

Waar gaat dit over? Wat een jaloezie van de treffersfans zeg! Achilles doet nog ergens voor mee, dat is bij jullie niet het geval. Waarom probeer je hier dan je gelijk te halen?

@peter

wij doen nog gewoon mee voor de districtsbeker,dus wij doen ook nog om een prijs mee.

Mark

Die beker winnen jullie niet, aan het eind van het seizoen zijn al die bejaarde moe. Zuidwijk en pothuizen lopen dan met een rollator over het veld

wpDiscuz