Achilles ’29 wint in Amsterdam

AFC Amsterdam heeft zondagmiddag een pijnlijke thuisnederlaag moeten incasseren. De Amsterdammers verloren in een aantrekkelijke wedstrijd met 0-4 van Achilles ’29.

Beide ploegen begonnen aftastend aan de wedstrijd. Achilles ’29 kreeg de eerste goede kans van de wedstrijd via een schot van Arjan Goorman. AFC-doelman Raymon van Emmerik had de nodige moeite met dat schot. Na 20 minuten moest Achilles ’29-speler Tim Konings vanwege een blessure noodgedwongen het veld verlaten. Tien minuten voor het einde van het eerste bedrijf kwamen de Groesbekers via Daan Paau op een 0-1 voorsprong. Met deze stand gingen beide ploegen aan de thee.

AFC gaf direct na rust een duidelijk signaal af. De ploeg wilde de punten in Amsterdam houden en kregen al snel goede mogelijkheden hiertoe. Toch konden de Amsterdammers de kansen niet te verzilveren. Aan de andere kant viel het doelpunt wel: Achilles ’29-speler Thijs Hendriks kreeg een duw in het strafschopgebied en Tim Verhoeven schoot vanaf de stip onberispelijk raak: 0-2. Een kwartier voor tijd gooide Hendriks de wedstrijd definitief in het slot, nadat Paau nog de paal raakte. Daniel van Straaten deed twee minuten voor tijd nog wat aan het doelsaldo: 0-4.

Omdat Haaglandia puntverlies leed tegen De Treffers, staat Achilles ’29 op de eerste plaats in de zondagtopklasse. De Groesbekers hebben ook één wedstrijd minder gespeeld.

Hieronder volgen de karakteristieken van deze wedstrijd:

AFC Amsterdam 0-4 Achilles ’29Achilles '29

Scoreverloop:
doelpunt 36′ Daan Paau (0-1)
doelpunt 56′ Tim Verhoeven (0-2 /pen.)
doelpunt 74′ Thijs Hendriks (0-3)
doelpunt 88′ Daniel van Straaten (0-4)

Bijzonderheden:
20′ Konings (Achilles ’29) verlaat na 20 minuten geblesseerd het veld.

Stadion: Sportpark Goed Genoeg, Amsterdam

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichten

  • Geen gerelateerde berichten


Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 maart, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 9 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

mooi jongens Achilles en de Treffers gewonnen, gefeliciteerd.

Proficiat jongens:)

Mark

Goed gedaan! Nu goede lijn doortrekken!

Tommy

Duidelijke overwinning. Prima prestatie.

toppertje

wijnboer: trek je flessen maar weer los!

kruupen

zo wijnboer effe wat flessen na zuid brengen
niet die goedkoopen
denk maar aan de 3-1 winst van onze jongens

Realist

Ik hoorde dat afgelopen donderdag op de training de puntjes weer op de i zijn gezet. Dit heeft zich duidelijk vertaald tegen AFC. Niet alleen de uitslag maar ook het spel cq teambelang en werken. Klasse mannen. Dat Treffers zeer knap van Haaflandia wint is moo meegenomen maar we zullen het verder zelf moeten doen.

wijnboer

pff ja klopt ik zal komende week ff een doosje wijn achter de deuren schuiven op zuid, heerlijke overwinning van zowel de treffers als achilles29

kruupen

dankje wijn boer
voor jou gifte aan ons
je hoef ze niet achter de deur te schuiven breng ze effe op de training van ons
kunnen we samen er nog enne vatten
zo zie je maar weer alles komt goed

wpDiscuz