Inschrijfperiode 96e Vierdaagse van start gegaan

Vannacht is de tweede inschrijfperiode van de 96e Vierdaagse (2012) van start gegaan. Iedereen vanaf 12 jaar kan zich nu inschrijven. In de eerste periode konden alleen degenen inschrijven die vorig jaar de 95ste Vierdaagse met succes hebben volbracht.


Vierdaagse 2011: Drukte langs de Zevenheuvelenweg in Groesbeek. Klik op het plaatje voor groter formaat

Belangstelling

De belangstelling voor deelname aan de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen blijft onverminderd groot. Welgeteld 26.538 wandelaars hebben zich in de eerste inschrijfperiode verzekerd van een startbewijs voor de 96ste editie die van 17 tot en met 20 juli 2012 zal plaatsvinden.

De overdracht van inschrijving van de militaire deelnemers door Defensie aan Stichting DE 4DAAGSE is probleemloos verlopen. Ook de verhoging van de deelnemersbijdrage met 8 euro tot 48 euro heeft geen negatieve invloed gehad op het aantal inschrijvingen tot nu toe.

Loting toch nodig

Ten opzichte van 2011, toen inschrijfperiode 1 met 29.901 inschrijvingen werd afgesloten, valt weliswaar een achterstand te constateren, maar die heeft twee aanwijsbare redenen. “De groep die van de eerste inschrijfperiode gebruik kon maken – iedereen die in 2011 de Vierdaagse met succes had afgerond – was kleiner ten opzichte van vorig jaar. En de eerste inschrijfperiode was vergeleken met vorig jaar een week korter. Wij houden er rekening mee dat de inschrijflimiet van 45.000 deelnemers uiteindelijk wordt overschreden en dat loting toch weer noodzakelijk zal zijn”, aldus voorzitter Johan Willemstein van Stichting DE 4DAAGSE.

Inschrijving sluit op 5 april

Inschrijfperiode 2 begint maandag 5 maart om 00.00 uur en staat open voor iedereen vanaf 12 jaar die aan de Vierdaagse wil meedoen. De inschrijving voor de 96ste editie van de Vierdaagse sluit op donderdag 5 april om middernacht. De inschrijflimiet is wederom bepaald op 45.000. Bij overschrijding daarvan zal er op 13 april 2012 een loting worden gehouden onder debutanten in de Vierdaagse. Drie groepen worden van loting gevrijwaard: degenen die in 2000 geboren zijn; degenen die voor de 94ste én de 95ste Vierdaagse zijn uitgeloot; en degenen die inschreven via het inmiddels volgeboekte ‘Via Vierdaagse’, het training- en voorbereidingsprogramma van wandelsportorganisatie KNBLO-NL en Stichting DE 4DAAGSE.

Directe link om in te schrijven voor de Vierdaagse 2012.
NB: Link / module werkt pas om 00:00 uur.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , , , , , , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 maart, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Inschrijfperiode 96e Vierdaagse van start gegaan

Reageren is niet toegestaan.