Nipte overwinning voor Germania

Hoewel de uitslag wellicht anders doet vermoeden boekte Germania zondagmidag een dikverdiende overwinning. Titelkandidaat Glanerbrug werd op een 1-0 nederlaag getrakteerd. Germania kreeg volop kansen om de tegenstander al vroeg de knock out uit te delen maar of het vizier was niet scherp genoeg of de doelman of de lat stond in de weg.

De eerste fase van de wedstrijd stond voor beide ploegen in het teken van aftasten. Rond de tiende minuut kregen beide ploegen voor het eerst een mogelijkheid. Het eerste wapenfeit waarin Germania echt gevaarlijk was was na een kwartier spelen. Boy van de Beek werd ‘de zestien ‘ingestuurd en voor vriend en vijand was het duidelijk dat hij werd weggetrokken behalve voor de leidsman. Deze weigerde de bal op de stip te leggen.

Hierna begreep Germania dat er tegen de nummer drie van de ranglijst wat te halen viel. Met goed en attractief voetbal ging men richting het doel van de Tukkers. Tussen de 22e en 30e minuut creëerde men via goede aanvallen een viertal kansen. Aan de rechterkant lag de ruimte en daar maakte Maarten Smit en Thijs Geurts goed gebruik van. Eerst kwam Rik van de Langenberg net te kort om de bal in het doel te tikken en even later kwam de inzet van Maarten Smits via onderkant lat weer het veld in. Germania bleef er geloof in houden maar moest waakzaam zijn voor de counters van Glanerbrug. Toch bleven de verdedigers moeiteloos overeind. Op slag van rust kreeg Thijs Geurts een geweldige mogelijkheid om alsnog de thee te gaan opzoeken met een voorsprong maar faalde jammerlijk.

Ook na rust bleef Germania de betere ploeg. Hoewel er wat minder kansen te noteren viel was men wel veelvuldig op de helft van de gasten te vinden. Ruim een kwartier voor tijd viel dan eindelijk de verdiende openingstreffer. Vanuit een hoekschop kopte Maarten Smits snoeihard raak; 1-0. Hierna ging Glanerbrug natuurlijk alles of niets spelen maar echt gevaar leverde dit niet op. Germania wist echter ook niet van de geboden ruimte gebruik te maken want een tweetal 100% kansen waren deze middag niet besteed aan de aanvallers. Ondanks dat de scheidsrechter onnodig lang liet door spelen kwam de overwinning van Germania niet meer in gevaar en bleven de drie punten op ‘Noord’.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichten

  • Geen gerelateerde berichtenZowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 5 maart, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Nipte overwinning voor Germania

Reageren is niet toegestaan.