Punt voor Germania

Germania heeft zondagmiddag een punt behaald in Hengelo (O). Tegen Tubantia werd het 1-1. Op slag van rust bracht Boy van de Beek met een vrije trap de stand op 0-1. Na rust moest men te ver terug en zag men de thuisploeg met een afgezwaaide voorzet langszij komen.

Trainer Willie Willems moest vooraf nogal wat puzzelen om tot een basiself te komen. Patrick van Leeuwe en Thom Jochems zijn geblesseerd, Bradey Gaertner en doelman Niels Kornelis lagen met griep in bed en Niels Ceelen en Vince van Gelder ontbraken wegens een schorsing.

Germania was de eerste helft duidelijk de betere ploeg. Met combinatievoetbal probeerde men tot het doel van de tegenstander te komen. Dit leverde twee mogelijkheden op voor Dirk Spann. Eenmaal ging de bal over en even later was het de doelman die redding bracht. In het verdere verloop van de eerste helft bleef Germania het spel bepalen. Een zestal hoekschoppen waren het resultaat maar dit leverde geen doelpunten op. Tubantia kon niet meer dan met lange ballen de Germaniaverdediging bestoken maar kansen leverde dit niet op. Op slag van rust bracht Boy van de Beek met een vrije trap de verdiende 0-1 op het scorebord.

Na rust zagen we een ander spelbeeld. Tubantia stroopte de mouwen op en met veel strijdlust en bezieling ging men de duels in. Toch kreeg ook nu weer Germania de betere kansen. Rik van de Langenberg zag zijn kopbal van de lijn gehaald worden. Aan de andere kant kwam Tubantia steeds vaker in de buurt van Germania doelman Sanel Rustemovic. In de 66e minuut verdween een als voorzet bedoelde bal in het doel; 1-1. Hierna begreep de thuisploeg dat er meer in zat en stroopte de mouwen nog eens extra op. Helemaal toen Daan Arnts met tweemaal geel, dus rood, van het veld moest. Het was echter Germania dat de betere kansen kreeg. Een vrije trap van Pieter Tunnessen verdween tegen de paal en net voor tijd wist Germania een overtal niet in een doelpunt uit te spelen.

Hierdoor bleef de 1-1 op het scorebord en kon men ondanks de voorsprong tevreden de terugreis aanvaarden.

DeGroesbeek.nlZowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 11 maart, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Punt voor Germania

Reageren is niet toegestaan.