Rentree Rigter, Achilles ’29 verslaat Hollandia

Achilles ’29 heeft zondagmiddag een belangrijke uitzege geboekt. De Groesbekers versloegen Hollandia uit Hoorn met 1-2. Opvallend was de rentree van Achilles ’29-aanvaller Ivo Rigter, die na één jaar afwezigheid terugkeerde in de Topklasse en daarbij zelfs het net wist te vinden.


Ivo Rigter hier nog in actie tegen RKC Waalwijk (KNVB-Bekerwedstrijd). Foto en rechten: DeGroesbeek.nl

Rigter maakte na lang blessureleed zijn rentree bij het eerste elftal van de Groesbeekse formatie. De afgelopen weken speelde hij al mee met het tweede elftal van de zondagtopklasser, waarbij hij het net al met enige regelmaat wist te vinden. Hoewel Rigter eerst nog speelde met de gedachte om definitief te stoppen, begon het vorige zomer toch weer “te kriebelen”.

De uitploeg kreeg via Laurens Rijnbeek de eerste goede kans van de wedstrijd. De lat stond een Groesbeekse voorsprong in de weg. De wedstrijd ging in het eerste bedrijf lange tijd gelijk op, maar na een halfuur kreeg de thuisploeg iets meer grip op het spel, hoewel Achilles ’29 ook niet ongevaarlijk bleef. Dit leverde vlak voor rust een doelpunt op: niemand minder dan Rigter bracht de witzwarten na 42 minuten op voorsprong.

Ondanks de achterstand had Hollandia op eigen veld wel degelijk wat te zeggen. Zeven minuten na rust kwam de ploeg uit Hoorn dan ook op gelijke hoogte. Nog voordat men bij Hollandia klaar was met het vieren van dit doelpunt kwam de uitploeg opnieuw op voorsprong: Frank Hol kopte uit een corner raak. Nog geen minuut later hadden De Heikanters de score kunnen uitbreiden, maar Tim Verhoeven faalde vanaf de stip, nadat Hol door de Hollandia-doelman werd neergehaald.

Door het hoge tempo was de wedstrijd aantrekkelijk om naar te kijken en Hollandia bleef zicht houden op één punt. Achilles ’29 hield in het laatste halfuur van de wedstrijd echter stand, waardoor de score die na 55 minuten op het bord stond, 40 minuten later ook de eindstand werd.

De concurrentiestrijd met Haaglandia blijft in volle gang. De ploeg uit Rijswijk had geen problemen met AFC uit Amsterdam en staat twee punten achter Achilles ’29. Laatstgenoemde ploeg heeft wel één wedstrijd minder gespeeld.

Hollandia 1-2 Achilles ’29

Scoreverloop:
doelpunt 42′ Ivo Rigter (0-1)
doelpunt 52′ Kalvin Robert (1-1)
doelpunt 54′ Frank Hol (1-2)

Bijzonderheden:
55′ Tim Verhoeven (Achilles ’29) mist penalty.

Stadion: Sportpark Julianapark, Hoorn

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 maart, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 21 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Bjorn Ceelen

Super , Ivo goede zaak !! Zaterdagavond lekker naar de kuier , Achilles- Wke , fijne zondag

realist

Top Ivo, knappe overwinning op een goed spelend Hollandia!

Tommy

Oh god, fans van De Treffers lopen hier weer negatieve duimpjes uit te delen op normale reacties. Beetje gefrustreerd na de nederlaag tegen VVSB?
Achilles, gefeliciteerd. Goede overwinning en voor Rigter is dit natuurlijk een droomwedstrijd.

Tommy

Niet te vergeten dat Achilles nog een puntje nodig heeft om ook dit seizoen opnieuw de nummer 1 van Groesbeek te zijn! Lijkt me stug dat ze nu alles verliezen, dus ook daarvoor alvast de felcitaties.

Achilles,gefeliciteerd:)

Mark

Geweldig Ivo! Knap dat je er meteen weer staat! Nette overwinning! Tot zaterdag!

henk

Achilles proficiat, en bijzonder mooi voor Ivo Rigter die na zijn blessure de draad toch weer heeft opgepakt en ook nog een doelpunt maakt. Maar Tommy voor jou een negatief duimpje, weer opmerkingen maken die kant nog wal raken.

Denk eraan dat Achilles nog geen kampioen is en wat schiet je ermee op dat je kunt zeggen je hebt nog 1 puntje nodig om de beste nr 1 van Groesbeek te zijn. Dat zal zeker niet de geschiedenis boeken in gaan. Maar als kampioen wel en dat moet je nog eerst zien te worden. Alle succes daarmee.

groesbeker

Tommy hoe kun jij zien dat de treffers fans negatieve duimpjes uitdelen.Iedereen in groesbeek die een computer heeft kan op het duimpje drukken en niet alleen in groesbeek.En wie drukt er op het negatieve duimpje bij het verslag van de treffers zijn dat achilles fans nee .Dat zijn gasten die de boel op willen naaien zodat het niet meer over voetbal gaat .En het lukt ze elke keer.

Ik laat mij hier niet wegjagen vanwege een paar min duimpjes. Iedereen heeft het recht zijn mening te uiten.

Paul

Goed nieuws voor Rigter, erg leuk dat hij ook gelijk gescoord heeft. Nu hopen dat Haaglandia eens wat steekjes laat vallen, nog maar een paar weekjes :).

Was weer ene gelukswedstrijdje hoorde ik??

mark

Ger,

misschien de beelden terug kijken op achilles’29 tv.

Theej

Ger, ziede ok nog en bitje doof????????????

Bart

Mark en Theej sluit je ogen niet…. was toch gewoon zo. Vind dat Ger gelijk heeft!!

Henk

De Treffers zal altijd Groesbeekskampioen blijven!!!!!

Realist1

@Henk
Sluit je de ogen voor de ploeg die erboven eindigt? Dat is dezelfde politiek als struisvogels in het algemeen bedrijven. Niet slim en evenmin sportief. Het ziet er goed uit voor de wit-zwarten maar het blijft nog wel spannend met een achtervolger als Haaglandia.

Heeft Rigter met 1 been gespeeld of is hij weer fit?

Henk

Treffers the Best!!!!!!!!!!!

groesbeker

Dit soort bedoel ik nou met mijn eerder geschreven bericht.

Kenner
weet je nog wel wat het leukste is, de andere ploegen in de topklasse proberen meer te voetballen tegen achilles;29 dan tegen de treffersi=. ik ben dit seizoen zowel al bij de treffers als bij achilles vaak wezen kijken en je ziet daar toch een duidelijk verschil in. de enige ploeg die wilden voetballen tegen de treffers was haaglandia de rest allemaal met 10 man op de eigen 16. dan wordt het lastig voetballen ja.. bij achilles willen ze wel voetballen. dit geeft, in mijn ogen toch wel aan dat de treffers nog steeds een veel grotere naam heeft het… Lees meer »
wpDiscuz