Germania toont na rust karakter

De ploeg van trainer Willie Willems was er zondag op gebrand om een goed resultaat neer te zetten in de regioderby tegen Alverna. Voor rust was er echter geen schim te zien van de ploeg die de laatste twaalf wedstrijden slechts één wedstrijd verloor. Na rust gooide men alle spanning van zich af en mocht uiteindelijk drie punten in eigen huis houden door een 2-1 overwinning.

De ploeg uit Wijchen kreeg volop kansen voor een eenvoudige zege, maar faalde in de afwerking. Alverna kwam al vroeg op voorsprong door een treffer van Sven van Gelder, die in de counter scoorde. Alverna kreeg daarna kansen op meer, maar miste scherpte in de afronding. Daarbij redde Germania doelman Niels Kornelis enkele keren fraai of was het Germania uitblinker Dirk Visscher die keer op keer een Alverna aanval onschadelijk maakte.

Ver in de tweede helft zorgde Boy van de Beek voor de ommekeer. Hij scoorde twee keer voor Germania. Met name het tweede doelpunt kwam op fraaie wijze tot stand. .Door deze zege behoud Germania aansluiting met de subtop en mag men blijven hopen op nacompetitie.

Komende dinsdag speelt Germania tegen RKHVV om de KNVB Districtsbeker. De ploeg uit Huissen schakelde eerder Achilles ’29 uit. De winnaar van het duel plaatst zich bij de laatste acht. De aanvang op Sportpark Noord is om 20.00 uur. De entree is gratis.

Hieronder de karakteristieken van deze wedstrijd:

Germania 2-1 Alverna

Scoreverloop:
doelpunt 08′ Sven van Gelder (0-1)
doelpunt 69′ Boy van de Beek (1-1)
doelpunt 73′ Boy van de Beek (2-1)

Stadion: Sportpark Noord, Groesbeek

Opstelling Germania:
Niels Kornelis, Dirk Visscher, Vince van Gelder, Bradey Gaertner;
Rick Hubers, Maarten Smits, Rik van de Langenberg, Niels Ceelen (67e Thom Jochems);
Boy van de Beek (82e Dirk Spann), Thijs Geurts, Bobo Tubic.Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 18 maart, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Netjes proficiat.

Mark

Knap van germania!

wpDiscuz