Germania na strafschoppen uit beker

Dinsdagavond speelde Germania op sportpark Noord de bekerwedstrijd tegen hoofdklasser RKHVV om de laatste acht te bereiken.

Het was een aantrekkelijke wedstrijd met kansen voor beide ploegen. Germania was gelijkwaardig aan RKHVV. Na negentig minuten spelen stond echter de 0-0 nog op het scorebord en waren er strafschoppen nodig. Thom Jochems miste maar Boy van de Beek, Niels Kornelis en Niels Ceelen schoten raak. Ondertussen had Germania doelman Sanel Rustemovic twee ‘pingels’ gestopt. Rik van de Langenberg kon zodoende Germania een ronde verder schieten maar zag zijn inzet gestopt worden door de RKHVV doelman. De volgende strafschop van RKHVV werd wederom gestopt door Rustemovic. Nu mocht Rick Hubers aanleggen voor de beslissende maar zag de bal via onderkant lat het veld weer inkomen. De volgende van RKHVV was raak, Dirk Visscher schoot tegen de paal. Over en uit voor Germania die sinds vijfentwintig jaar niet meer zo ver waren gekomen in het KNVB toernooi.

Hoofdklasser RKHVV, dat eerder in Groesbeek Achilles al met penalty’s versloeg, was dus het eindstation maar de ploeg van trainer Willie Willems verlaat met opgeheven hoofd het toernooi.Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 21 maart, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Germania na strafschoppen uit beker

Reageren is niet toegestaan.