Germania vecht zich bij koploper knap terug

Germania wist zondagmiddag koploper De Bataven in Gendt knap op een gelijkspel te houden. Nadat de Groesbekers vlak na rust op een 2-0 achterstand waren gekomen vocht men zich terug tot 2-2. In de slotfase was het zelfs Germania die de betere kansen op de overwinning kreeg maar uiteindelijk toch met één punt tevreden moest zijn.

De Betuwse ploeg had na de winterstop nog geen punt verspeelt. Zes wedstrijden leverde het maximale aantal punten op en de vraag is ook niet of De Bataven kampioen wordt maar wanneer. Toch zag de ploeg van trainer Willie Willems geen kampioensploeg tegenover zich maar misschien was dit ook de verdienste van Germania zelf. De eerste helft was De Bataven de wat betere ploeg maar echte grote kansen leverde dit niet op behoudens in de twaalfde minuut toen Twan Derksen oog in oog met Germania doelman Niels Kornelis faalde.

Hierna kreeg Germania een zware domper te verwerken. Na een ongelukkig duel en langdurige blessurebehandeling moest Niels Kornelis het veld zwaar geblesseerd het veld verlaten (later op de avond bleek dat zijn knieband is af/ ingescheurd). Hierna kreeg Germania wat mogelijkheden maar schoten van Maarten Smits en Thom Jochems hadden geen resultaat. Drie minuten voor – en drie minuten na rust leek de wedstrijd beslist. Voor rust kopte Rashwan Taher uit de rebound raak en drie minuten na rust scoorde Twan Derksen fraai; 2-0. Maar zoals zo vaak dit seizoen rechtte Germania de rug. Met vol overgave trok men richting Bataven doel. Met nog een half uur te spelen kopte Dirk Visscher knap raak: 2-1. Germania begreep dat er meer te halen viel en drong de thuisploeg ver terug. Een kwartier voor tijd viel de gelijkmaker. Thom Jochems schoot hard binnen; 2-2.

Ook hierna bleef Germania aandringen en moest De Bataven zich beperken tot verdedigen en loerde op de counter. Met de derde zware wedstrijd in acht dagen in de benen konden de Groesbekers echter niet meer tot een echt slotoffensief komen en moesten genoegen nemen met een punt.

DeGroesbeek.nlZowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 maart, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
henk

kom op Germania ( clublied ) misschien een periode pakken.
Moet kunnen, Bataven heeft er al eentje en jullie staan nu 2de. Hopelijk lukt het, succes.

Netjes hoor 🙂

wpDiscuz