Germania doet goede zaken

Germania deed zondag goede zaken om deelname aan de nacompetitie te bewerkstelligen. Op sportpark Noord wist men makkelijk met 2-0 te winnen van Jonge Kracht. Hierdoor leidt men in de strijd om de derde periode en heeft men zelfs plaats drie op de ranglijst in het vizier. Ook die plaats geeft zeer waarschijnlijk recht op deelname aan de nacompetitie.

Germania en Jonge Kracht hebben de laatste jaren vele duels met elkaar gekruist. Meestal was dat om de bovenste plaatsen of in de nacompetitie om promotie. Deze duels werden dan gestreden op het scherpst van de snede en eindigden vaak in een gelijkspel. Zo makkelijk als Germania vandaag won van de ‘rooien’ uit Huissen is het zeldzaam gegaan. Jonge Kracht moet zich dan ook echt zorgen gaan maken of men volgend seizoen nog wel in de eerste klasse uitkomt. Na negentig minuten stond er slechts 2-0 op het scorebord terwijl dit zeker drie a vier goals meer hadden moeten zijn voor Germania.

De eerste tien minuten kreeg Germania al twee goed mogelijkheden maar bleven onbenut. Jonge Kracht beperkte zich tot verdedigen en hanteerde de lange en hoge bal om de voorwaartse in beweging te zetten. Germania bleef de betere ploeg, creëerde ook kansen maar was voor het doel niet scherp genoeg. Toch kwamen de Groesbekers voor rust op voorsprong. Een mooie aanval eindigde op een meter of twintig van het doel bij Thom Jochems. Deze haalde uit en zag de bal via binnenkant paal het doel ingaan; 1-0.

Na rust liet Germania de teugels even vieren wat betekende dat de gasten enkele malen dicht in de buurt kwamen van de uitstekende keeper Sanel Rustomovic.

Met nog een klein half te spelen verdubbelde Germania echter de marge. Thijs Geurts werd binnen de ‘zestien’ onderuit geduwd en scheidsrechter Van Dongen uit Erp wees resoluut naar de stip. Boy van de Beek schoot de bal vanaf elf meter feilloos binnen. Hierna gingen bij Jonge Kracht de kopjes omlaag en kreeg Germania volop kansen. Met zeven a acht 100% kansen wist men echter geen raad zodat na negentig minuten slechts 2-0 op het scorebord stond.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichten

  • Geen gerelateerde berichtenZowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 april, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
henk

Het gaat goed daar op het kruus, hopelijk gaat dat zo door.
3de plek of periode, maakt niet uit welke.

Kan gezellig worden straks op de camping met bbq en een biertje.

Proficiat 🙂

Ikke

Hopelijk gaat Germania de hoofdklasse in, vind het altijd een erg leuke en gezellige club. Ik gun het ze wel.

wpDiscuz