Germania woedend over arbitrage na nederlaag

Germania heeft zaterdagavond in Wijchen met 3-1 verloren van AWC. Tot twintig minuten voor het einde leidde Germania met 0-1 en was er niets aan de hand. Toch stond men na negentig minuten met lege handen. Niet dat AWC ineens beter was maar mede omdat de scheidsrechter het volgens Germania nodig vond om de Groesbekers zwaar te benadelen.

De eerste fase van de wedstrijd was voor AWC. Men liet de bal beter rond gaan en was veelvuldig op de helft van Germania te vinden. Kansen leverde dit echter niet op. Na twintig minuten kantelde de wedstrijd en nam Germania het heft in handen. Dit leverde in korte tijd twee kansen op maar zonder resultaat. Dit was wel het geval na 28 minuten spelen. Boy van de Beek werd in het strafschopgebied aangespeeld en lepelde de bal prachtig achter doelman De Koning: 0-1. Vlak voor rust kreeg de thuisploeg de mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen maar vanuit een scrimmage lukte dit niet en even later belandde een inzet op de paal.

Na rust bleef Germania in eerste instantie de betere ploeg maar verzuimde om meer afstand te nemen. AWC verliet wat meer de defensieve instelling en dit leidde in de 70e minuut tot de gelijkmaker. “Dit was ook het sein voor de leidsman, de heer De Haan uit Enschede, om de thuisploeg te helpen”, stelt Germania. Opvallend; want volgens de Groesbeekse club benadeelde deze scheidsrechter Germania vorig seizoen ook al in Wijchen.

Eerst gaf de arbiter een strafschop. Deze was terecht want Daan Arnts beging een overtreding in het strafschopgebied, maar toen De Haan rood voor toverde begonnen volgens het wedstrijdverslag van Germania zelfs de Wijchense supporters hem uit te lachen. Deze strafschop werd fantastisch door Sanel Rustemovic gestopt.

Nauwelijks twee minuten later mocht ook Dirk Visscher voortijdig gaan douchen. Toen even later de Germania-doelman met bal en al de lijn werd over geduwd liep iedereen al terug voor een vrije trap. De Haan keurde het doelpunt echter goed. Ook toen zou hij weer zowel de Wijchense als Groesbeekse supporters aan het lachen hebben gekregen. Dat AWC net voor tijd nog de 3-1 liet aantekenen was alleen nog voor de statistieken.

Voor Germania weinig tijd om na te denken over deze zure nederlaag. Maandag wacht alweer de uitwedstrijd in Almelo tegen PH.

DeGroesbeek.nlZowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 7 april, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 6 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Jammer volgende keer beter!

henk

niet altijd naar een ander roepen maar gewoon blijven
voetbal is voetbal en ergens spelers ronsele zijn jullie goed in.
deze uitslag was terecht ik ben er zelf ook geweest

Richard

Henk, wat een frustratie weer. Ga lekker eieren zoeken en eet ze daarna lekker op. Spelers ronselen gebeurd overal anders was het voetbal er niet meer.

Willie

Henk, wat heeft het ronselen van spelers te maken met de wedstrijd van gister?

Trouwens noem eens één club op die geen spelers ronseld?

pedro

tja ik weet een club die niet ronseld.
en dat is de treffers.

treffersfan

Pedro heeft gelijk,treffers ronseld niet,die halen alleen afgekeurde niet goed genoeg meer ex profs die elke week hun zakken vullen,de tc kan op een lager nivo de talenten niet scouten schijnbaar kunnen daar de talenten niet herkennen wat achielus wel kan.

wpDiscuz