[Foto’s] Achilles ’29 langs De Treffers in derby

Achilles ’29 heeft maandagmiddag de Groesbeekse derby winnend afgesloten. Aartsrivaal De Treffers werd op het eigen sportpark met 1-3 verslagen. De thuisploeg speelde de gehele tweede helft met één man meer, maar kon geen punt uit het vuur slepen.


De stand na 94 minuten. Achilles ’29 verslaat De Treffers. Foto en rechten: Jan Peters.

Op een bewolkt/regenachtig Sportpark Zuid in Groesbeek kwam de uitploeg al vrij snel op voorsprong. De vele aanwezige toeschouwers zagen hoe Frank Hol uit een corner de 0-1 in de touwen werkte. De aanvaller kreeg de bal voor zijn voet nadat deze door alles en iedereen gemist werd. Het spel was hierna wat rommelig met balverlies aan beide zijden, waarbij er dan ook weinig hoogtepunten te zien waren. Na 20 minuten begon Achilles ’29 wat meer te drukken wat uiteindelijk leidde tot een overtreding in het strafschopgebied op Hol. Daniel van Straaten bleef koel vanaf de stip en verdubbelde daarmee de voorsprong voor de Heikanters.

De Treffers ging hierna op zoek naar de aansluitingstreffer en vond deze na een halfuur spelen. Op aangeven van Robin Janssen kopte Barry Beijer, die even daarvoor al een kans kreeg, de 1-2 binnen. De Groesbeekse El Clásico brak open en De Treffers probeerde de gelijkmaker te forceren. De roodzwarten kregen na 40 minuten hulp uit onverwachte hoek om helemaal terug in de wedstrijd te komen. Een domme overtreding van Achilles ’29-speler Tim Sanders, voor de ogen van de scheidsrechter en op de helft van De Treffers, werd bestraft met een rode kaart. Sanders kon inrukken en de thuisploeg had meer dan 50 minuten de kans om iets met de man-meer-situatie te doen.

In het tweede bedrijf waren de mannen van Zuid veel beter dan de aartsrivaal. Na vijf minuten spelen kreeg De Treffers-aanvaller Said Echargui een goede kans om de gelijkmaker te scoren, maar de bal ging net voorlangs. Het team van trainer Camiel Jager bleef drukken en de uitploeg kon lange tijd, op een enkele uitbraak na, niets anders dan verdedigen. Achilles ’29-doelman Barry Ditewig moest enkele malen ingrijpen om de Heikant-voorsprong stand te laten houden. De thuisploeg verdiende op basis van de tweede helft minstens één punt, maar het had het aan zichzelf te danken dat Achilles ’29 met de winst naar huis ging. De score werd in de slotfase nog uitgebreid naar 1-3 door een eigen doelpunt van Robin Janssen na een aanval opgezet door invaller Chaimil Mormon.

Achilles ’29 heeft na deze overwinning een voorsprong van acht punten op concurrent Haaglandia. Volgende week kan Achilles ’29 kampioen worden, maar dan moet het wel winnen van JVC en dan moet Haaglandia puntverlies lijden tegen WKE.

Hieronder de karakteristieken van deze wedstrijd:

De Treffers 1-3 Achilles ’29

Scoreverloop:
doelpunt 06′ Frank Hol (0-1)
doelpunt 24′ Daniel van Straaten (0-2 /pen.)
doelpunt 33′ Barry Beijer (1-2)
doelpunt 90′ Robin Janssen (E.D.) (1-3)

Gele kaart:
Gele kaart 77′ Twan Smits (Achilles ’29)
Gele kaart 90+2 Santiago Macedo (De Treffers)
Gele kaart 90+3 Patrick Pothuizen (De Treffers)

Rode kaart:
Rode kaart 41′ Tim Sanders (Achilles ’29)

Stadion: Sportpark Zuid, Groesbeek


Met dank aan Jan Peters voor de foto’s!

DeGroesbeek.nlZowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 april, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 38 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Jeetje wat was dit spannend,proficiat 🙂

haha

Beste ploeg topklasse redt t niet tegen de 10 van de counterploeg

Bjorn Ceelen

Saaie wedstrijd maar toch 3 punten . Achilles 2 kampioen .

Paul

Moet je maar normaal met je kansen omgaan, dan was het gewoon 2-2 geworden. De Treffers, bedankt voor de overwinning. Ik ben blij dat jullie Achilles het kampioenschap gunnen ;).

Weetje wat ik leuk vind? Dat Tim Sanders waarschijnlijk de kampioens wedstrijd mist! Haha daar voetbal je dan een heel jaar voor!!

Daan

Robin Janssen maakte t eigen goal niet Jans’!!

Tim mag in zijn Gewone kleren op de kampioens foto 🙂 lekker feestvieren als je niet meedoet!

Bjorn Ceelen

Beste Jan , je kunt ook geen feest vieren !

Sjonnie

Jan, je kunt beter een kampioenswedstrijd missen dan er helemaal geen hebben. En wat de foto betreft hetzelfde: beter in je normale kleren op de kampioensfoto dan helemaal geen kampioensfoto. Hahahaha. Nouja succes in de beker dan maar.

Bjorn Ceelen

Groeten Ivo vanuit de kuier! Daan effe wakker worden derde goal was van Rigter!!!

Daan

Neej Bjorn het was toch echt Robin je zit er naast

Bjorn Ceelen

Ivo zei dat hij hem gemaakt heeft .

Willy

@Jan, haha hoe dom kun je zijn!! Iemand uitlachen omdat hij niet in zijn tenue op de Kampioensfoto komt.. hahaha.. te triest voor woorden! Denk dat die foto hem zat interesseert..
Kampioenschap is vrijwel binnen! Yea

Dirk

Mooi man

kritisch

Laten we alstublieft op houden om achilles 29 te bekritiseren want wij ( de treffers) hebben een achterstand van 26 punten ten opzichte van achilles 29.
Dit is ongekend en jaren geleden ondenkbaar maar tijden veranderen.
Wie zijn wij dan om kritiek te hebben op een club die ons gewoon weg de laatste jaren de hakken laten zien.
Laten we die energie steken om wat dichter in de buurt van achilles 29 te komen, en dat wordt een hele klus. ( technische commissie )

@kritisch mooi gezegd.:)

Daar heb je gelijk in kritisch.

Treffersfan

Kritisch ‘slaat hier de spijker op z’n kop’. Ons rest enige nederigheid. En omdat we dat niet gewend zijn, reageren sommigen wel heel erg dom (he Jan). Laten we leren van de fouten die we gemaakt hebben en proberen om geleidelijk de weg naar de top weer in te slaan. En daarbij kunnen we nog heel wat leren van onze buren. Maar met de juiste mensen op de juiste plaats, gaat dit op termijn ook weer lukken. Daar ben ik van overtuigd.

kruupen

zwart -wit gefeliciteerd
kom op onze jongens van zuid we pakken die cup
groetjes uit millingen

Misschien was mijn opmerking een Btj dom 🙂 maar ik ben geen treffers supporter! Fijne Pasen

wpDiscuz