Germania herstelt zich prima

Germania heeft zich maandagmiddag uitstekend hersteld van de domper van afgelopen zaterdag. In Almelo werd tegen Prins Hendrik (PH) met 0-3 gewonnen. Hierdoor blijft Germania uitzicht houden op plaats drie die recht geeft op na competitie. Daarnaast leidt Germania de strijd om de derde periodetitel. Met nog vier wedstrijden te gaan kan men gaan opmaken voor een eindsprint.

De ploeg van trainer Willie Willems had eigenlijk voor rust de wedstrijd al kunnen beslissen. Men liet bij vlagen goed voetbal zien alleen schortte het in de afwerking. Keer op keer kwam men via de zijkanten goed door maar of het vizier stond niet op scherp of men dreef de aanval te ver door zodat de kans verloren ging. Zowel Rik van de Langenberg, Bobo Tubic als This Geurts kwamen in scoringspositie maar zonder resultaat. De thuisploeg beperkte zich tot verdedigen en kwam er en af toe snel uit maar de Germania verdediging, onder van de wederom goed spelende Rick Hubers, kwam niet in de problemen. Net voor rust viel de openingstreffer. Althans dat dacht men. Een inzet van Rik van de Langenberg verdween in het doel maar de scheidsrechter weigerde de voordeelregel toe te passen en floot voor een overtreding, dus strafschop! Boy van de Beek zette zich achter de bal maar zag zijn inzet vanaf elf meter gestopt worden door de doelman van PH.

Na rust stelde Germania snel orde op zaken. Boy van de Beek ging op rechts goed door en gaf een lage harde voorzet op de inkomende Rick van de Langenberg die doelman Patrick Hofland van de thuisploeg kansloos liet; 0-1. De thuisploeg ging hierna een op een spelen en dirigeerde de lange mensen na voren. Hierdoor ontstonden er een paar hectische momenten voor het doel van Germania. Doordat er voorin meer ruimte ontstond kreeg men volop kansen om de score uit te breiden. Een kwartier voor tijd stlede Germania de overwinning veilig. Het eerste balcontact van de ingevallen Dirk Spann was meteen raak; 0-2.

Met de zware wedstrijd van afgelopen zaterdag nog in de benen geloofde men het verder wel. Toch bepaalde Boy van de Beek in de slotminuut de eindstand op 0-3. Al met al toch een goed paasweekeinde voor de Groesbekers.

DeGroesbeek.nlZowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 april, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 2 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Mooi gedaan 🙂

Henk

moet nog steeds kunnen die 3de plek en periode.
Knap gedaan met zo`n jonge ploeg, B spelers die in het 1ste kunnen mee doen. Is dat het resultaat al van de voetbalschool? Ga zo door en de jeugd heeft de toekomst.

wpDiscuz