[Foto’s] Achilles ’29 verspeelt punten tegen JVC Cuijk

Achilles ’29 heeft zondagmiddag het kampioenschap niet in de wacht kunnen slepen. De Groesbeekse equipe kwam tegen JVC Cuijk niet verder dan een 2-2 gelijkspel.


Achilles ’29 – JVC. Klik op het plaatje voor groter formaat. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl

Concurrent Haaglandia won met 3-0 van WKE, waardoor de titel zondagmiddag sowieso niet gehaald kon worden. Het verschil tussen de titelkandidaten bedraagt nu nog maar zes punten.

De thuisploeg kreeg na zeven minuten de eerste goede kans van de wedstrijd. Uit een vrije trap van Thijs Hendriks kopte Djimmie van Putten echter niet goed genoeg om een snelle openingstreffer aan te tekenen. Veel hoogtepunten waren er niet en het was de uitploeg die na een halfuur spelen op voorsprong kwam. Achmed Al Allachi scoorde in een scrimmage de 0-1. Achilles ’29 leek na dit doelpunt de kluts kwijt te zijn, maar stelde voor rust enigszins orde op zaken. Een afstandsschot van Frank Hol was onhoudbaar voor JVC-doelman Bart Tinus.

Het begin van de tweede helft was voor Achilles ’29 een valse start. Na vijf minuten spelen in het tweede bedrijf moest Dominique Scholten noodgedwongen ingrijpen en veroorzaakte daarmee een strafschop. Randy Hofmeijer bleef koel vanaf de stip 1-2. Beide ploegen kregen kansen wat leidde tot de gelijkmaker voor Achilles ’29. Het was opnieuw Hol die, in een vermeende buitenspel-situatie, het net wist te vinden. Om het kampioenschap volgende week te kunnen beslissen, ditmaal zonder afhankelijk te zijn van het resultaat van Haaglandia, moest Achilles ’29 op zoek naar de derde treffer. Doelpunten vielen er echter niet meer waardoor het gat tussen Haaglandia en Achilles ’29 nu nog zes punten bedraagt.

Volgende week kan Achilles ’29 (thuis tegen SV Argon) opnieuw kampioen worden, maar dan is het wederom afhankelijk van het resultaat van Haaglandia, wat uitspeelt tegen HSC ’21. Een week later ontmoeten beide titelkandidaten elkaar in Rijswijk.

Hieronder volgen de karakteristieken van deze wedstrijd:

Achilles ’29 2-2 JVC CuijkJVC

Scoreverloop:
doelpunt 30′ Achmed Al Allachi (0-1)
doelpunt 42′ Frank Hol (1-1)
doelpunt 51′ Randy Hofmeijer (1-2 /pen.)
doelpunt 58′ Frank Hol (2-2)

Stadion: Sportpark de Heikant, Groesbeek

DeGroesbeek.nlZowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 15 april, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 15 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Puh wat jammer!!:(

Henk

bye bye Achilles!!

Paul

Jammer dit, ach uiteindelijk komt die titel er wel. Duurt alleen onnodig lang zo, haha :D.

Bjorn Ceelen

Henk haal je speen uit je mond ! Er
Moet volgende week uit een ander vaatje getapt worden . Fijne zondag

Tobias

Als ik het goed heb kan Achilles theoretisch geen kampioen worden maar als Achilles en Haaglandia allebei winnen is Achilles toch wel praktisch kampioen met een doelsaldo van plus 10 ten opzichte van Achilles! Als ze het dan nog weggeven verdienen Ze het ook niet

Tobias

Ik bedoelde ten opzichte van haaglandia

Altijd leuk uit kampioen worden hahahahahashah

Hoezo moest Djimmie noodgedwongen ingrijpen? Dat veroorzaakte hij zelf!

Henk
Jammer voor Achilles, misschien volgende week dan maar. Alles hebben ze nog in eigen handen en dit mag je niet meer afgeven. De Treffers kan nog 3de worden ook al zegt dat niets, maar het kijkt leuker. Germania laat het misschien toch weer liggen om een periode te pakken, jammer. Rood-wit nog steeds niet veilig, nog een paar wedstrijden je best blijven doen. De Boys is klaar, volgend jaar nieuwe ronde, nieuwe kansen, DVSG, tja lager kun je niet alleen maar naar boven blijven kijken. Achilles veel succes volgende week, met de wetenschap dat Haaglandia weer een moeilijke tegenstander heeft,… Lees meer »
woody

@Tobias:
Doelsaldo telt niet in de Topklasse.
Dus bij gelijk eindigen volgt er een beslissingswedstrijd.

Dat zou wat zijn… Er waren vanmiddag al een paar hartverzakkingen, laat staan dan…

Treffersfan

Ik denk niet dat Haaglandia het zover laat komen (-:

Realist
Achilles speelde vandaag niet goed. We misten Sanders(schorsing 4 wedstrijden) en Konings(ziek) achterin en dat was te merken; geen automatismen, te lang wachten met inspelen, teveel risico nemen. Door teveel risico ontstond ook de pingel voor de 1-2, fout van Jimmy van Putten en in de hectiek een overtreding. Volgens mij was het buiten de 16, de beelden zullen het later uitwijzen. Ook de 2-2 was twijfelachtig; volgens mij maakt Hol een overtreding, maar hij mag door van de scheids en schiet de 2-2 binnen. Wellicht heeft spanning ook een rol gespeeld. Paau had zijn dag niet en Thijs Hendriks… Lees meer »
A'29
Realist verwoord het hierboven naar mijn idee goed. Als Hendriks (had in de eerste helft nog een paar goeie acties) en Paau hun dag niet hebben dan wordt t al snel moeilijk voor Achilles, dat zijn de creatieve mensen waar voorin alles vanaf moet komen. Rigter heeft gister helemaal niets goed gedaan. Toch ligt de hoofdoorzaak bij het lage baltempo achterin. Wanneer rijnbeek en van putten het spel wat sneller verleggen, krijg je de spitsen sneller vrij en in betere positie. Nu konden Zojuist genoemde mensen alleen in de dekking aangespeeld worden, daar ligt hun kracht niet. Hol speelde ook… Lees meer »
jan peters

gewoon hard verloren en daarmee uit!! ben benieuwd… zie het somber in voor Achilles

John
Wat een onzin A’29. Er werd gewoon op bepaalde manieren niet doortastend genoeg gevoetbald! Leek wel of er een soort angst in de ploeg zat! Tweede helft werden er alleen maar lange ballen naar voren geknald. En dan moet je geluk hebben met het inbrengen van Rigter dat er een doorkopbal goed valt dit was helaas niet het geval. Verder waren het dit keer vooral persoonlijke fouten achterin die Achilles de das om deden. Normaal gesproken is dit het sterkste gedeelte van de ploeg maar met het wegvallen van Sanders hebben wij het altijd moeilijk en zijn wij niet onklopbaar.… Lees meer »
wpDiscuz