Germania komt niet verder dan gelijkspel

Zondagmiddag kon Germania in de thuiswedstrijd tegen De Zweef de drie punten niet op ‘Noord’
houden. Na negentig minuten stond er 3-3 op het scorebord. Door deze remise heeft Germania de
strijd om de derde periodetitel niet meer in eigen hand. De gasten uit Nijverdal grepen de laatste
strohalm vast om rechtstreekse degradatie te voorkomen.

Door diverse blessures en schorsingen, van Dirk Visscher en Niels Ceelen, was het noodzakelijk dat
Dennis Hubers weer in de basis verscheen, wat hij overigens op formidabele wijze deed. John Nilessen en Coen de Ruiter begonnen op de bank. De ploeg van trainer Willems ging ook voortvarend van start. Na tien minuten al gaf Rik van de Langenberg een uitstekende steekpass op Maarten Smits die zo alleen op de doelman van De Zweef kon afgaan. Met een beheerste schuiver liet hij de 1-0 aantekenen. Alles wees er op dat Germania afstevende op een mooie overwinning. Maar niets was minder waar. Nauwelijks twee minuten later maaide Rick Hubers over de bal zodat het voor Steijn Klein Hobbelaar een klein kunstje was om de 1-1 te scoren. Het duurde even voordat Germania deze tegenvaller te boven was. Opeens waren de gasten de bovenliggende partij. Toch kreeg Germania de laatste fase van de eerste helft de wedstrijd weer in handen. De mooiste kans kreeg Rik van de Langenberg na een afgemeten voorzet van Maarten Smits. De kopbal kwam via de paal echter weer het veld in.

Na rust kregen de mannen van ‘Noord’ meteen weer een tegenvaller te incasseren. Vince van Gelder maakte een compleet onnodige overtreding binnen de ‘zestien’ en de goed leidende scheidsrechter Paul Coppens legde de bal terecht op de elf meterstip. Tom Hegeman liet Sanel Rustemovic kansloos vanaf elf meter; 1-2. Germania stroopte weer de mouwen op en ging op jacht naar de gelijkmaker. Deze viel binnen het kwartier in de tweede helft. Een uitstekende voorzet van Dennis Hubers werd door Maarten Smits fraai binnen gekopt: 2-2. Vanaf de aftrap moest Germania wederom een tegentreffer incasseren. Onvoldoende wegwerken in de Germania verdediging zorgde er voor dat Niels Kolkman de gasten weer op voorsprong zette; 2-3. Met nog 25 minuten te spelen ging Germania alles of niets spelen maar het werd een race tegen de klok. Een vrije trap van Boy van de Beek belandde op de paal en Rik van de Langenberg schoot voorlangs. In de 88 e minuut kreeg ook Germania een strafschop. Boy van de Beek schoot kalm raak; 3-3. In een alles of niets poging ging men nog op jacht naar de vierde treffer maar die zat er niet meer in en moest men genoegen nemen met slechts één punt.

DeGroesbeek.nlZowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 april, 2012 door Redactie DeGroesbeek with Comments Off on Germania komt niet verder dan gelijkspel

Reageren is niet toegestaan.