Jasper Cillessen kampioen met Ajax

De Groesbeekse doelman Jasper Cillessen is woensdagavond kampioen geworden met Ajax. De Amsterdammers wonnen met 2-0 van VVV-Venlo en behaalden daarmee de 31e landstitel in de clubgeschiedenis.


Jasper Cillessen tijdens de 2011-editie van de Groesbeekse kermis. Foto en rechten: Frans Aleven/DeGroesbeek.nl

Cillessen vertrok in de zomer van 2011 voor 3,2 miljoen van NEC naar Ajax. De sluitpost tekende een vijfjarig contract en maakte in september zijn bekerdebuut voor de ploeg uit de hoofdstad. In oktober 2011 mocht de 23-jarige Groesbeker tegen AZ zijn competitiedebuut maken, nadat eerste keeper Kenneth Vermeer met een blessure noodgedwongen het veld moest verlaten. Op 26 april j.l won Cillessen zijn eerste prijs bij Ajax in het beloftenteam. Met Jong Ajax won hij de Beloftenbeker door Jong FC Utrecht met 1-0 te verslaan. Woensdagavond kwam daar een nieuwe prijs bij.

Cillessen begon met voetbal in de jeugd bij De Treffers. In 2001 kwam hij in de jeugdopleiding van NEC. Zeven jaar later tekende hij zijn eerste profcontract en ging hij bij Jong NEC spelen. In 2010 werd zijn contract verlengd tot 2012 en maakte hij deel uit van de selectie van het eerste elftal. Het seizoen 2010/2011 was voor de jonge keeper veelbewogen, omdat hij door “gelukkige omstandigheden” een basisplaats bij NEC kreeg en met het Nederlands Elftal op oefenstage mocht. Zijn prestaties gingen niet onopgemerkt voorbij.

De landstitel voor Ajax is ook goed nieuws voor NEC. De Nijmeegse club mag door het Amsterdamse kampioenschap € 500.000,- op haar rekening bijschrijven. Dit was onderdeel van de transfer van Cillessen.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 2 mei, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 19 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Kampioen met weinig doen!!!

henk

Hij had beter 10de kunnen worden met NEC en iedere week spelen, dan met die Amsterdammers kampioen te worden en lekker bank hangen. Jammer dat zo`n groot talent ten onder gaat en zich uit de kijker heeft gespeeld. Maar hij is wel erelid voor het leven bij de Treffers en dat pakken ze hem niet meer af.
Hopelijk wordt hij snel verhuurd aan een club waar hij iedere week aan de bak kan komen, zonde, zonde, zonde. Prima keeper maar hij heeft gekozen voor de euro`s.

Paul

Henk, ik heb er wel vertrouwen in dat ie zijn kans nog krijgt. Het is pas het eerste seizoen he, je kunt Vermeer niet na 3 slechte wedstrijden aan de kant schoppen. Wie weet mag hij het volgend seizoen proberen, nadat hij zich deze zomer heeft bewezen. Misschien mag hij zelfs zondag al keepen in een wedstrijd die er niet meer toe doet. En anders moet ie voorlopig maar bekerwedstrijden keepen. Dit is voor Jasper een geweldige ervaring, zo`n titel. Gefeliciteerd!

Hij deed het toch alleen maar voor het geld… en die Mercedes die zijn vader persee wilde;) Oja ‘erelid’, terecht! hij heeft idd veel betekent voor de Trefeers uhum uhum….

miep

Wauw..erelid voor het leven van de Treffers!Wie wilt dat nu niet?

prick

@ MIEP
Ik!!!! of ben ik dat al ?

Jasper is wel miljonair , en een stapje terug kan altijd hahahahahas

Haha jullie gunnen andere ook niks he, laat dat jong mooi genieten!

miep

Ik gun hem al het beste..er is alleen meer in het leven als de Treffers!Iedereen zou toch de overstap gewaagd hebben?En als tweede keeper doe je echt wel enorm veel ervaring op dus heeft hij er zeker goed aan gedaan.

Henk

Ik gun Jasper het allerhoogste, alleen hij zit nu wel op een bankje, wetende dat Vermeer voor 4 jaar heeft bijgetekend, dit heeft Vermeer niet voor niets gedaan. Als hij in de Goffert was gebleven, dan had hij vanavond geen feest gevierd in de Arena maar was misschien wel mee naar de EK gegaan. Het is zijn keus geweest en die accepteren we.
Nogmaals jammer van zo`n groot talent die in een vergeet hoekje komt.

Paul

Wil die ooit mee met het Nederlands Elftal kan ie toch beter de gok nemen en naar Ajax gaan. De lijn Ajax – NL elftal is toch echt een stuk korter. Ik snap dat hij zich bij NEC dit seizoen wellicht wat meer in de kijker zou hebben gespeeld, maar hij keept nog een jaar of 4 bij Ajax, er komen nog kansen!

Jongens, we moeten trots zijn op Jasper, een ajaccied uit groesbeek!! Wij kunnen met trots zeggen dat wij Jasper kennen en dat hij een echte groesbeker is!! Van harte gefeliciteerd met het kampioenschap Jasper!!!!

Henk

Miskoop Ajax!!

Henk

Beste andere Henk ,miskoop, zeker niet.Jasper is een prima keeper, alleen had hij nog moeten wachten met zijn stap naar Ajax .Al schrijvend op de bank en de beste stuurlui staan aan wal.. En tuurlijk zijn we trots op hem, hij zet het dorpje wel weer op kaart. Hopelijk snel iedere wedstrijd onder de lat, waar dan ook.

Laat hem nu maar feest vieren, ook als 2de doelman heeft hij zijn steentje bijgedragen aan het kampioenschap.

Jasper is nu wel miljonair ,
Hij heeft Nederlands elftal gehaald. in Bernabeu en op old trafford op de bank gezeten , is nu kampioen volgend jaar weer champions league ! Lijkt me niet zo moeilijk, stapje terug kan altijd nog , maar dan wel financieel onafhankelijk!

Uit betrouwbare bron
Jasper wordt verhuurd aan die andere club van JC in Mexico

groesbeker

Als hij bij nec was gebleven voor twee jaartjes dan hadden de clubs in een rij gestaan .Dan was hij vaste keeper geworden bij een goede club .Dan had hij nog meer verdiend als nu bij ajax.

Henk

Ja precies groesbeker.. maarja geld hé.. schijnbaar veel belangrijker voor hem!!

henk wat ben jij ziekelijk jaloers.het leven is nu eenmaal keuzes maken nou dat heeft hij gedaan.als hij bij NEC zijn been had gebroken had je nooit meer iets van hem gehoort had hij hard moeten gaan werken voor zijn centen nou is hij financieel binnen,nou wie is er nou dom henk.

wpDiscuz