[Update] Rood Wit in beroep tegen straf

De wedstrijd tussen Rood Wit en Orion in de Tweede Klasse I is zondagmiddag na 90 minuten bij een 2-2 stand gestaakt. De scheidsrechter tolereerde opmerkingen van Rood Wit-spelers, naar aanleiding van een doelpunt in blessuretijd, niet.

Rood Wit stond lange tijd met 2-1 voor, maar de Groesbekers moesten in de laatste minuut toch nog een tegendoelpunt incasseren. Pascal Zoetekouw scoorde namens Orion. Volgens spelers van de Groesbeekse formatie had dit doelpunt echter niet mogen tellen, omdat het volgens hen buitenspel was. Zij werden dan ook boos op de arbiter, die plots besloot de wedstrijd te staken. De scheidsrechter wilde even later de wedstrijd weer hervatten, maar op dat moment stonden de spelers van Orion al onder de douche.

Volgens de trainer van Rood Wit zal deze beslissing van de arbitrage weinig gevolgen hebben voor de club. “Er is verder weinig gebeurd. Er was alleen een discussie over of dat het wel of geen buitenspel was. Een aantal spelers was het daar niet mee eens. Ze (de spelers van Rood Wit, red.) hebben hem niet aangeraakt, het was alleen verbaal. Hij vond het daarop nodig de boel te staken”, zei hij tegenover Omroep Groesbeek.

Er moeten nog vijf minuten gespeeld worden. De wedstrijd wordt naar alle waarschijnlijkheid nog vóór zondag uitgespeeld.

Update 9 mei, 23:00

Rood Wit heeft van de KNVB twee punten in mindering gekregen. Daarbij komt nog een geldboete van € 200,-. De degradatiezorgen worden voor de Groesbekers groter door deze straf. De roodwitten hebben nu 19 punten, evenveel als rode lantaarndrager Albatross. Beide degradatiekandidaten ontmoeten elkaar op 13 mei. Rood Wit kan nog tegen de straf in beroep gaan, maar of de ploeg dit ook doet is nog niet bekend.

De wedstrijd tussen Rood Wit en Orion wordt donderdag om 20:00 uur uitgespeeld. Er staan nog vijf minuten op de klok. Blijft het bij een 2-2 stand dan heeft Rood Wit 20 punten.

Update 10 mei, 20:40

Rood Wit – Orion is 2-2 geworden. In de resterende minuten werd niet meer gescoord. Rood Wit heeft overigens bezwaar gemaakt tegen de beslissing van de KNVB om de Groesbekers te bestraffen met 2 punten mindering.

DeGroesbeek.nlTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 9 mei, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 33 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Rick

3 minuten voe
tbal dus ik ga kijken! Entree zal wel duur zijn!

Over en sluiten

Dat wordt punten in mindering voor Rood Wit en dus degradatie. Geheel aan zichzelf te wijten.

generaal

Over en Sluiten jij bent zeker supporter nan de boijs

KNVB

Alle elftallen uit de competitie nemen inclusief de jeugdelftallen!

Verbaal geweld is ook een reden tot staken. Zorg voor een goede Assistent, niet iemand die vlagt als het gevaarlijk wordt…..

Over en sluiten

Nee geen supporter van de Boys, al lijkt het me daar wel een stuk gezelliger 😉

voyer

Wanneer wordt de wedstrijd uitgespeeld? als hij wordt uitgespeeld…

zijn er supporters die kunnen beamen of het wel of geen buitenspel was?

Gezelliger bij de boys? Kom op donderdag avond eens naar het kapittelland…

boysfan

Wat is er dan op Donderdagavond te doen?Bejaarden bingo?Succes in de derde klas.

Janje de stofwolk

Boysfan….hoe dan ok gillie zulle alt achter ons oan blieve hobbele me da zielig stelleke….smerig volk da ge ziet….
Me ons kumt da wel goed…. 3 of 2e klas makt nie uut wel zulle atied beter matariaal hebbe as die dikke nekke

Vroemmmmm vroemmmm

Germaniasupporter

Dacht dat alleen Achilles en Treffers supporters elkaar negatief bejegende. Nu beginnen Rood Wit en Groesbeekse Boijs supporters ook al. Zo krijgen buitenstaanders een lekker positief beeld over de ‘voetbalhoofdstad Groesbeek’. Heb toch eens respect voor elkaars prestaties, of dat nu in de Top-, eerste-, tweede-, derde of zesde klasse is! Het moet allemaal door vrijwilligers gebeuren en daar moeten we eens trots op zijn!!!!

Insider

Rood Wit twee punten in mindering!!!

Insider
Bron: website SV Orion Uitspraak tuchtcommissie in “zaak” Rood Wit De tuchtcommissie van de KNVB heeft zoals verwacht geoordeeld dat alleen Rood Wit aansprakelijk is voor het staken van de wedstrijd tegen Orion op zondag jl. Rood Wit wordt bestraft met 2 punten in mindering en met een geldboete van € 200,00. Daarmee komt Rood Wit nu op een puntentotaal van 19, evenveel als rode lantaarndrager Albatross. Blijft het morgenavond na 4 minuten speeltijd 2-2 dan staat Orion op 27 punten en Rood Wit op 20. Het is nog onduidelijk of Rood Wit in beroep gaat tegen de beslissing van… Lees meer »

Jeugdwedstrijden aflassen !

Richard

Zelf geen supporter van groesbeekse boys of roodwit maar weet wel dat het bij roodwit gemoedelijker is dan bij de boys, en ja als ze zo de jeugd achterbaks weghalen is het nu makkelijk praten. E aan de verhalen te horen loopt het bij de geel zwarte ook allemaal niet lekker. De meeste mensen zijn daar achterbaks praten mooi met je en steken daarna als je je omdraaid een mes in je rug. Dus kijk eerst naar je clubbie zelf. Roodwit super veel succes gewenst!!

Hans Peters
Ik weet niet of dat het bij Rood-Wit gemoedelijker is dan bij de Boys. Wel van mijn moeder dat er in de tijd van het overlijden van mijn vader al rivaliteit was. Het zij zo toch is Rood-Wit een Groesbeekse ploeg. Ik gun geen een Groesbeekse ploeg degradatie naar een lager plan. Jammer van die 2 punten in mindering door deze straf levert de KnvB haar steentje bij aan een eventuele degradatie. Je kan je afvragen of dat een advocaat daar nog iets aan zou kunnen doen. Dom van de supporters maar emotie dat begrijp ik wel vooral omdat je… Lees meer »
ergens

ach ze spelen meestal toch al een kwartier langer wat
maakt die vijf min nog uit ze staan op het veld en dan kunnen ze weer vanaf maarja slaat dus nergens op.

Klaas

Gerechtigheid, terug naar de 3de klasse !!!!! Je kan niet ieder jaar een nieuw elftal kopen… waar is Rood Wit toch meebezig.

Janje de stofwolk

@Kluske ge het geliek, mar ik as r-wter kan ow wel zegge dat we ondanks da we ieder joar une hoop speulers kope te goed zien vur de 3e klas. Kumt goed kel, zondag 3 punte en alles is wer koek en ei.
@ ERGENS… leerde gej urst mar ins schrieve. mien gruusbeks schrieve is beter te volge as ow domme tekst.Hedde wel ins geheurd van een punt achter une zin of une komma…….
Forza Rood-Weiss
Vroemmmm Vroemmm

Klaas

@Janje : Individueel misschien wel te goed voor 3e klas… maar als team denk ik dat 3e klas reeel is.

wpDiscuz