Voorbeschouwing: Spannende middag voor Germania

Germania treedt zondagmiddag as. op sportpark Noord aan voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen. De tegenstander is Achilles ’12 uit Hengelo (O). Het zal een spannende middag worden voor de Germanen. Immers, men heeft nog kans op deelname aan de na competitie. Dit zou een mooi einde betekenen op het toch al fraai en goed seizoen.

De ploeg van trainer Willems heeft twee kansen om deelname aan het ‘toetje’ van het seizoen te bewerkstelligen. Allereerst moet Germania hun eigen wedstrijd tegen Achilles ’12 winnen. Als dit niet gebeurt hoeft men verder niet te rekenen of de uitslagen op de andere velden in de gaten te houden.

1e scenario:
Bij winst van Germania en puntenverlies van Glanerbrug in de thuiswedstrijd tegen SC Enschede (derby) is Germania winnaar van de derde periode.

2e scenario:
Bij winst van Germania en winst van Glanerbrug maar puntenverlies van AWC, in de uitwedstrijd tegen PH Almelo die strijden tegen degradatie, komt Germania op de vierde plaats op de ranglijst en neemt dan de periodetitel over van kampioen De Bataven.

3e scenario:
Germania, AWC en Glanerbrug winnen alle drie hun wedstrijden, dan is het seizoen over en uit voor de ploeg van ‘Noord’.

Het belangrijkste is dus dat men de drie punten in Groesbeek houd. Dit zal geen makkelijke opgave worden. Achilles’12 kan frank en vrij voetballen. Zij hebben niets meer te winnen of te verliezen. De heenwedstrijd, die Germania in een spectaculair duel met 4-7 won, toonde aan dat de gasten over makkelijk scorende spitsen beschikken. De verdediging van Germania moet dus op hun hoede zijn. Als de jonge ploeg van de Stekkenberg hun niveau kunnen halen van afgelopen zondag dan moet een overwinning zeker lukken.

De wedstrijd op sportpark Noord begint om 14.30 uur. Na afloop wordt in het clubhuis het seizoen op feestelijke wijze afgesloten. Ook zal dan de ‘beste speler van het seizoen’ worden bekend gemaakt. Dit alles met medewerking van disco ‘Muziekexpress’ .

DeGroesbeek.nlZowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 12 mei, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Frenkie

Succes Germania. Maak er een mooie wedstrijd van.

wpDiscuz