Winst voor De Treffers, Achilles ’29 verliest

De Treffers en Achilles ’29 hebben zondagmiddag hun laatste competitiewedstrijd van het seizoen gespeeld. Winst was er voor De Treffers (3-4 tegen AFC), terwijl Achilles ’29 met 2-3 verloor van laagvlieger UNA.

AFC Amsterdam 3-4 De Treffers
Doelpuntenfestijn in Amsterdam. De Treffers kwam al vroeg in de wedstrijd op een riante 0-3 voorsprong: Robin Janssen, Dave Kleijnen en Saïd Echargui waren trefzeker. Na de thee kwam de thuisploeg echter weer terug in de wedstrijd door doelpunten van Ron van Es en Yusuf Sarica.

Een punt voor AFC leek binnen handbereik totdat Santiago Macedo de Groesbeekse marge weer uitbreidde tot twee doelpunten. Vlak voor tijd was het Lutzen Brink die met zijn benutte strafschop de spanning opnieuw terug in de wedstrijd bracht. Doelpunten vielen er niet meer, waardoor De Treffers dit seizoen op de vierde plaats eindigt.

Achilles ’29 2-3 UNA
UNA had de punten hard nodig om rechtstreekse degradatie te voorkomen en deze werden in Groesbeek tegen kampioen Achilles ’29 behaald. UNA wist vóór de wedstrijd al wat het te doen stond, omdat FC Hilversum zaterdagavond speelde. De zege was dan ook niet helemaal verrassend, want voor Achilles ’29 staan de belangrijke wedstrijden om de algehele amateurtitel nog op het programma.

UNA-speler Niek van Boekel scoorde de openingstreffer op sportpark De Heikant. Frank Hol bracht beide ploegen weer in evenwicht, maar vlak voor rust kreeg de uitploeg een strafschop toegekend. Brian Boogers faalde niet vanaf de stip. Na rust maakte Rik Sebens weer gelijk. Uiteindelijk trok UNA aan het langste eind door tien minuten voor tijd de beslissende treffer te scoren. FC Hilversum is door dit resultaat gedegradeerd, UNA mag de nacompetitie in.

Trainer Karel Bonsink van FC Hilversum was niet te spreken over de nederlaag van Achilles ’29. “Dit zijn uitslagen die alleen in de Balkan of Rusland voorkomen; landen waar op grote schaal wordt gefraudeerd”, zegt Bonsink. “Maar dat dit ook gebeurt in Groesbeek…? Van alle ploegen in het linkerrijtje is Achilles de enige die verliest. Haaglandia wint, Hollandia en De Treffers. Maar, het is duidelijk, hier spreekt een gefrustreerde trainer”, aldus Bonsink tegenover Noord-Holland Sport.

Eindstand Topklasse zondag 2011/2012

DeGroesbeek.nlZowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 13 mei, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 1 reactie »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Henk

Blijkt wel weer wie de betere zijn…. ZUID!!!!

wpDiscuz