Germania pakt periodetitel

Germania heeft zondagmiddag de derde periodetitel gepakt. De ploeg van Willems won de thuiswedstrijd met 2-0 van Achilles ’12 en zag Glanerbrug met 3-4 verliezen.


Boy van de Beek werd na de wedstrijd uitgeroepen tot Germania-speler van het seizoen 2011/2012.

Hierdoor mag Germania proberen om en plek in de hoofdklasse te bemachtigen. Bobo Tubic en Maarten Smits zorgde in de tweede helft voor de doelpunten.

Voor Germania stond van te voren vast, er moest gewonnen worden om aanspraak te maken aan deelname van de nacompetitie. De gasten konden frank en vrij voetballen en dat was ook, met name de eerste helft, te merken. In de ploeg van trainer Willems sloop een matheid zodat van het frivole aanvalsspel van de laatste weken weinig te zien was. Toch was het Germania die de beste kansen kreeg. Zowel aan de linker- als rechterzijde werd veelvuldig de achterlijn gehaald maar de spitsen kwamen steeds net te kort of hadden het vizier niet op scherp. Het was Rik van de Langenberg die de mooiste kansen kreeg. Tweemaal kwam hij alleen voor de doelman maar faalde jammerlijk. Net voor rust scoorde hij wel maar werd terug gefloten wegens buitenspel.

Na rust zette de Germanen meteen druk. Dit leverde na een kwartier in de tweede helft de openingstreffer op. Via een mooie combinatie kwam de bal terecht bij Bobo Tubic. Met een bekeken schot liet hij de doelman van Achilles kansloos; 1-0. Hierna viel de druk bij Germania weg en scoorde men vrij snel de tweede treffer. Met een mooie lob verschalkte Maarten Smits de doelman van de gasten.

Hierna waren de gedachten bij alles en iedereen meer bij de wedstrijd van Glanerbrug tegen Enschede. Toen vanaf daar het sein kwam dat Glanerbrug verloren had kon men gaan opmaken voor een klein bescheiden feestje, de derde periodetitel was binnen.

Germania gaat het in de eerste ronde opnemen tegen Rigtersbleek, de nummer 11 van de hoofdklasse. Donderdag ontvangt men op Sportpark Noord de ploeg uit Enschede. Zondag gaat men dan op bezoek bij Rigtersbleek.

Boy van de Beek is uitgeroepen tot speler van jaar 2012 bij Germania. Deze pas 18 jarige aanvallende middenvelder komt dit seizoen voor het eerst uit in de basis van Germania en heeft zich uitstekend ontwikkeld. Met twaalf treffers op zijn naam scoorde hij zelfs de meeste doelpunten in het keurkorps van trainer Willems. Een prestatie van formaat, dat dus beloond werd met deze verkiezing.

DeGroesbeek.nlTags:, , , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 14 mei, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 4 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Dennis

Gefeliciteerd Germania !!!

Proficiat Germania !!

William

Nog te vroeg om te praten over lijfsbehoud in de Hoofdklasse? Ik gun het ze van harte!

Hans Peters

Succes in de nacompetitie

wpDiscuz