[Foto’s] Gretig Achilles ’29 verslaat Spakenburg

Achilles ’29 heeft zaterdagmiddag een grote stap naar het algeheel amateurkampioenschap gezet. Op een zonovergoten en volle sportpark de Heikant in Groesbeek versloegen de witzwarten de kampioen van de zaterdagtopklasse, Spakenburg, met 3-0. De uitploeg had in de hele wedstrijd niets te zeggen.


Het beeld op Sportpark de Heikant tijdens de wedstrijd. Veel publiek langs de kant. Foto: DeGroesbeek.nl

De thuisploeg opende al binnen vijf minuten de score. Op aangeven van Daniel van Straaten was het Thijs Hendriks die zonder al te veel moeite de 1-0 scoorde. Niet veel later kreeg Frank Hol namens Achilles ’29 een goede mogelijkheid om de Groesbeekse voorsprong te verdubbelen. Hij kwam alleen voor Spakenburg-doelman Sven Taberima alleen wist deze kans niet te verzilveren. Hol was na 12 minuten opnieuw gevaarlijk, maar Taberima weerhield de aanvaller van scoren. Drie keer is ook bij Hol scheepsrecht, want na 18 minuten werkte hij de bal met een prachtige lob over de Spakenburgse doelman heen: 2-0. De uitploeg was tot op dat moment ook nog geen enkele keer gevaarlijk geworden.

Spakenburg-speler Sebastiaan Steur kreeg na twintig minuten een kans om de marge van twee te halveren. Zijn kopbal miste echter kracht. Na een halfuur spelen was het opnieuw Hol die, na een steekbal van Tim Verhoeven, alleen voor Taberima een mogelijkheid kreeg om de score op te schroeven, maar de Achilles ’29-aanvaller had het vizier ditmaal niét op scherp staan. Twee minuten later hield de doelman van Spakenburg de thuisploeg wederom van scoren af toen hij een kopbal van van Straaten van de lijn hield. Spakenburg worstelde en snakte naar het rustsignaal, die na 45 minuten bij een 2-0 stand klonk.

In de tweede helft was het wéér de thuisploeg die een goede kans kreeg. Ditmaal was het Daan Paau die zijn schot nét naast het Spakenburgse doel zag gaan. Nog binnen het uur kregen Rijnbeek en Hendriks twee enorme mogelijkheden, maar het was opnieuw doelman Taberima die de schade voor Spakenburg kon beperken. De eerstvolgende actie leverde wél een Groesbeekse treffer op: een prachtige aanval van de Heikanters werd door Paau, die een goede wedstrijd speelde, afgerond (3-0).

De uitploeg moest alle zeilen bijzetten om in het laatste kwartier nog op zijn minst één uitdoelpunt te scoren. Ivo Rottiné kreeg hiertoe een redelijke schotkans, maar voerde deze slecht uit. Meer dan een stuiptrekking was deze actie niet, want Achilles ’29 bleef het spel bepalen en Spakenburg leverde de bal te vaak in bij de tegenstander. Paau kreeg tien minuten voor tijd 1-op-1 met Taberima de kans om de vierde treffer van de middag te scoren, de doelman redde echter goed. Spakenburg mocht van geluk spreken dat het zaterdagmiddag bij een 3-0 eindstand bleef.

De tweede wedstrijd volgt volgende week zaterdag, 26 mei 2012, in Spakenburg. Spakenburg moet minstens driemaal scoren om naast Achilles ’29 te komen, mits de Groesbekers géén uitdoelpunt scoren. Dan wordt de opdracht van “De Blauwen” namelijk nog zwaarder.

Hieronder volgen de karakteristieken van deze wedstrijd:

Achilles ’29 3-0 Spakenburg

Scoreverloop:
doelpunt 03′ Thijs Hendriks (1-0)
doelpunt 18′ Frank Hol (2-0)
doelpunt 60′ Daan Paau (3-0)

Gele kaarten:
Gele kaart 58′ Robert Verschraagen (Spakenburg)

Stadion: Sportpark de Heikant, Groesbeek

Opstellingen:
Achilles ’29:
Ditewig, Sanders, Rijnbeek, Konings, Scholten;
Smits, Hendriks (80/ Rigter), Verhoeven, Hol (88/ Sebens);
Paau, van Straaten (77/ Mormon).

Spakenburg:
Taberima, Hessing, Rottine, Verschraagen (85/ Roald de Vries), Willemsen;
Roy de Vries (64/ Cathalina), vd Bergh, Jansen, Steur (54/ Amerzgiou);
Zwarthoed, vd Meiracker

DeGroesbeek.nlZowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 19 mei, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 14 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Bjorn Ceelen

Dik en dik verdiend , wat een wedstrijd !!!

Tommy

Wijnboer, zuipen maar! Mooie overwinning en ik denk dat we Achilles alvast kunnen feliciteren met het algehele kampioenschap. 3-0 mag je echt niet meer weggeven.

groesbeker

Achilles29 klasse gedaan .Nu nog een puntje halen daar of de overwinning.Dan kan het feest losbarsten.Daar moet iedereen uit Groesbeek toch trots op zijn.

Robbert

Groesbeek staat weer op de kaart! Knap hoor Achilles.

groesbeker

Robbert Groesbeek stond niet maar staat al heel lang op de kaart.En laten we daar met ons allen trots op zijn.Er zijn maar weinig dorpen in Nederland die daar over mee kunnen praten.

Proficiat jongens mooi gedaan :)En nou feesten is weekend 🙂

geweldige wedstrijd gezien vooral de eerste helft was top. Nu hopen voor een goeie uitslag volgende week. Maar als ze volgende week spelen als de eerste 65 minuten…. Gefeliciteers Achilles

prick

beste wedstrijd ooit…. gespeeld op Groesbeekse bodem

Henk

Jammer… volgende keer misschien minder geluk!

treffers

Ook van mij treffers fan,van harte met deze voorsprong en dan nog wel 3-0.
Denk dat we daar als dorp trots op moeten zijn,maakt niet uit bij welke club je hart ligt.
Ze flikken het toch maar weer,staat ook dit seizoen een klasse team .

De Kuier

Prachtig resultaat!Verdiende overwinning en deze uitslag had nog hoger kunnen zijn. Nieuwe spits van NEC niet gezien,gaat t daar ook niet maken.Zaterdag a.s. weer feest!
Weer carnaval in ONS dorp.{En Henk, zonde van je centen.]
Nogmaals, geweldige prestatie,proficiat.

Mark

Wat een wedstrijd! Enorm hoog niveau van de heikanters. Prachtig! Hoop dat ze dit volgende week weer kunnen opbrengen en hiermee de titel weer naar groesbeek kunnen halen!

Liefhebber

Als liefhebber van het spelletje en fan van de Treffers, een fantastisch Achilles gezien! Wat een wedstrijd. Op alle fronten de beste. Veel sucses zaterdag en geniet ervan. Dik en dik verdient!

henk p

Ik heb via de omroep geluisterd en kan alleen maar grote klasse zeggen tegen Achilles. Je zou bijna zeggen kat in het bakkie. Moet toch kunnen in Spakenburg, waar ik veel meer van had verwacht. Ik heb een p achter mijn naam gezet want ik wil niet vergeleken worden met de andere Henk. Als je met een straatlengte kampioen wordt en met 3-0 wint dat is geen geluk dat is pure TOPklasse. Geniet van het feest volgende week.

wpDiscuz