Germania hard onderuit tegen Rigtersbleek

Germania heeft zich zondagmiddag in Enschede niet kunnen plaatsen voor een plek in de finaleronde van de nacompetitie. Hoewel de Groesbeekse equipe de eerste wedstrijd tegen hoofdklasser Rigtersbleek won (1-0) werd het in de return compleet weggespeeld: 5-0.

De thuisploeg was in het eerste bedrijf oppermachtig en had al diverse kansen gekregen om de score te openen. Na 25 minuten viel het lang verwachte doelpunt voor Rigtersbleek door een intikker van Edwin Landeweerd. Vijf minuten later leek het lot van Germania bepaald. Jurrie Stevens werkte de bal na een goede individuele actie in het Groesbeekse doel: 2-0. Nog voor rust gooide Rigtersbleek de tweeluik met Germania in het slot. Nick van der Luyt rondde goed af na een balletje van Stef van der Velden.

In de tweede helft was er lange tijd weinig actie van beide kanten. Na iets meer dan één uur spelen viel er weer wat te vieren voor de thuisploeg. Stevens drukte, op aangeven van Tanju Kahraman, in het strafschopgebied af voor de 4-0. Ondanks dat de wedstrijd al lang en breed gespeeld was probeerde Germania in de slotfase nog voor de eretreffer te gaan. Het lukte de ploeg van trainer Willie Willems echter niet meer om nog iets terug te doen. Van der Velden strooide namens Rigtersbleek nog wat extra zout in de Groesbeekse wonden door vijf minuten voor tijd de 5-0 aan te tekenen.

Door de nederlaag van zondag blijft Germania, dat via een periodetitel in de nacompetitie kwam, volgend seizoen in de eerste klasse spelen. Rigtersbleek neemt het in de finaleronde op tegen Glanerbrug, de nummer twee van de 1e klasse E dit seizoen. De winnaar van deze derby speelt volgend jaar in de hoofdklasse.

Hieronder volgen de karakteristieken van deze wedstrijd:

Rigtersbleek 5-0 (0-1) Germania

Scoreverloop:
doelpunt 24′ Edwin Landeweerd (1-0)
doelpunt 29′ Jurrie Stevens (2-0)
doelpunt 45′ Nick van der Luyt (3-0)
doelpunt 64′ Jurrie Stevens (4-0)
doelpunt 85′ Stef van der Velden (5-0)

Stadion: Sportpark Rigtersbleek, Enschede

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 mei, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 16 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Jammer 🙁

Haha

Tommy

Tsjah wat moet je hier van zeggen. Hoofdklasse misschien toch iets te hoog gegrepen, hahaha.
Zou Rigtersbleek die eerste wedstrijd expres hebben verloren, om Germania wat valse hoop te geven 😀 😀 :D?

groesbeker

Tommy en ED blijf toch met je vingers van dat toetsenbord af.Niemand zit op dat dom gelul van jullie te wachten.

Frenkie

Jammer Germania. Toch een mooi seizoen geweest voor jullie. Nieuw seizoen met een goede spits, dat moet weer een kans bieden.Succes.

henk p

Jammer voor Germania. Het was een toetje dat jullie niet verwacht haddden aan het begin. Het team is nog jong en heeft grote sprongen gemaakt. Met de spelers die gaan komen kan Germania er een prachtig nieuw seizoen van maken. Geniet van jullie vakantie en kijk vooal vooruit naar het nieuwe seizoen.

echte stekkenberger

Germania is een club van de Stekkenberg , hier moeten dus vooral Stekkenbergers voetballen , het hoeft niet zo nodig in een hogere klasse .gewoon lekker met eigen jongens , dat was de bedoeling van de mensen die het ooit opgericht hebben .

Harry

Beste stekkenberger,

Er voetballen slechts enkele spelers uit groesbeek, laat staan , op sportpark noord. Is ook niet erg! Kan ook niet, denk ik. Ze hebben met dit elftal een fantastische prestatie geleverd! Iets waar jullie, maar ook wij, de groesbekers trots op mogen zijn! Complimenten Germania!

echte stekkenberger

Ik stond zelf in het eerste van Germania , met allemaal Stekkenbergers , en de mooiste wedstrijd was de derby tegen de Groesbeekse Boys .

henk p
tijden veranderen, en op den duur zullen veel clubs het moeilijk krijgen. De jeugdelftallen worden overal minder. De jeugd zit meer achter de computer dan buiten bezig zijn. In die tijd dat jij in het 1ste speelde waren er ook bij een Treffers, Achilles en in de rest van Groesbeek, bijna alleen maar Groesbeekse spelers. Er was toen al veel commentaar als je van een Treffers naar bijv. Rood Wit ging. Helaas zal dit niet meer terug keren en om het hoofd boven water te houden en je wilt mee draaien op een bepaald niveau heb je geen keus om… Lees meer »
henk

Schopploeg!

@henk p .. Sjarme???

Germaniasupporter

@echte stekkenberger. Noem mij elf !!! spelers die van de Stekkenberg komen wie in het eerste elftal zouden kunnen voetballen???

groesbeker

henk dankzij jou zet de echte henk nu een p achter zijn naam.Zou ik ook doen met al die negatiefe berichtjes die jij overal plaatst klein kind.

henk p

@ed, is nieuwe sms taal, ik neem aan dat je het begrijpt.

henk p

@groesbeker, idd daarom gebruik ik de p, maar de redactie van “deGroesbeek “kan zien van wie het IP adres is en weet ook waar het bericht vandaan komt.

Jammer dat zo`n opmerkingen geplaatsts worden, maar we wonen in een (vrij)land waar bijna alles mag.
Heeft niets met dit onderwerp te maken, maar afgelopen week was er een reportage op tv over straatrace. Daar vertelde iemand, een wet is gemaakt om te overtreden anders hadden er geen wetten hoeven zijn. Dus met andere woorden, moet kunnen.

wpDiscuz