[Foto’s] Achilles ’29 algeheel amateurkampioen Nederland

Achilles ’29 is zaterdagmiddag voor het eerst in haar historie algeheel amateurkampioen van Nederland geworden. De Groesbeekse ploeg versloeg Spakenburg in een dubbele confrontatie (3-0 en 2-0). De huldiging volgt vanaf 20:00 uur vanavond op het Dorpsplein in Groesbeek.


Feest bij Achilles ’29 na de wedstrijd tegen Spakenburg. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl

De confrontatie met Spakenburg

In de heenwedstrijd op 19 mei was Achilles ’29 duidelijk te sterk voor “de Blauwen”. De kampioen van de zaterdagtopklasse ging in Groesbeek met 3-0 onderuit tegen het team van trainer Eric Meijers. De score had hoger uit kunnen vallen. Zaterdagmiddag werd het 0-2 waardoor de totaalstand over twee wedstrijden 5-0 was.

Waar Spakenburg op zoek moest naar een vroege treffer, was het juist Achilles ’29-aanvaller Thijs Hendriks die in de return al vroeg de score opende. Dit deed hij in de heenwedstrijd ook al. Als de tweede wedstrijd voorafgaand aan dit duel nog geen formaliteit was, dan waren de laatste 88 minuten van het tweeluik dat wel. Spakenburg kon na het doelpunt van Hendriks namelijk al min of meer inpakken. Frank Hol verdubbelde de Groesbeekse voorsprong na één uur spelen.

Achilles ’29 promoveert ondanks dit kampioenschap niet naar de Jupiler League. De witzwarten hebben, samen met alle andere topklasse-verenigingen, aangegeven af te zien van promotie.


Trainer Eric Meijers steekt zijn duim omhoog nadat zijn team kampioen van de zondagtopklasse is geworden. Naast hem (r) assistent-trainer Frans Derks. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl

Opnieuw historie onder Meijers

De Groesbekers schrijven dit seizoen voor de derde keer historie. In het 83-jarige bestaan van Achilles ’29 is het nog nooit voorgekomen dat de ploeg algeheel amateurkampioen van Nederland werd. Een andere Groesbeekse ploeg, De Treffers, flikte dit kunstje wél: tot tweemaal toe zelfs. Groesbeek heeft echter sinds 1998 moeten wachten op een algeheel amateurkampioen.

De overige twee prijzen van Achilles ’29 dit seizoen, de Supercup voor Amateurs en het kampioenschap in de zondagtopklasse, waren ook historisch. Tovenaar Meijers (al 10 jaar in dienst van de club) werd rijkelijk beloond voor deze prestaties. De oefenmeester won deze maand de Rinus Michels-award omdat hij werd uitgeroepen tot de beste amateurtrainer van 2012.

Of hij volgend seizoen, na het behalen van alle mogelijke prijzen op amateurniveau, nog aanblijft als trainer van Achilles ’29 is niet bekend. “Het is en blijft de voetballerij”, zei voorzitter Harrie Derks tegenover Omroep Groesbeek over een mogelijk vertrek van Meijers. Meijers zelf was trots op zijn spelers en zei dat “de cirkel rond is”. Binnen één jaar pakte de trainer alle prijzen op amateurniveau bij zijn ploeg. Een avontuur in de Jupiler League, De Graafschap wordt genoemd, is niet uitgesloten.


Feest bij Achilles ’29 na het winnen van de Supercup voor Amateurs. Foto en rechten: Achilles ’29.

Supercup voor Amateurs

Volgend seizoen zal Achilles ’29 als algemeen amateurkampioen opnieuw om de Supercup voor Amateurs spelen. Dit seizoen mochten de Heikanters om die prijs strijden omdat het team vorig seizoen de KNVB-beker voor amateurs wist te veroveren. Dat was ook al een historische prestatie voor de Groesbeekse club, daar het winnen van de landelijke amateurbeker in de geschiedenis nog nooit was voorgekomen.

De wedstrijd om de Supercup wordt altijd aan het begin van een nieuw seizoen gespeeld. Welk team de tegenstander van Achilles ’29 is, wordt pas op 9 of 16 juni bekend. Op één van die twee dagen wordt de finale van de KNVB-amateurbeker afgewerkt.


Feest bij Achilles ’29 na het behaalde topklasse kampioenschap. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl

Einde seizoen 2011/2012

Door het behalen van het landelijke amateurkampioenschap heeft Achilles ’29 in één jaar tijd (vanaf eind mei 2011) alle vijf (Supercup, KNVB-beker voor amateurs, districtsbeker Oost, kampioenschap Topklasse, algeheel kampioenschap) mogelijke prijzen op amateurniveau in de wacht weten te slepen, waarvan vier nog nooit eerder in de clubgeschiedenis behaald werden. Drie van deze vier historische prijzen werden dit seizoen prooi voor de Groesbeekse equipe. Van de recent gewonnen prijzen stond alleen de districtsbeker die in 2011 gewonnen werd al in de prijzenkast. In 2008 behaalden de Groesbekers deze prijs namelijk voor het eerst.

Achilles ’29 kan terugkijken op een geslaagd seizoen.

De redactie van DeGroesbeek.nl feliciteert Achilles ’29 met het behalen van deze titel!


Spakenburg – Achilles ’29 (26 mei 2012). Foto’s en rechten: DeGroesbeek.nl

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, , ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 26 mei, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 10 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Proficiat 🙂

Mark

Schaal is alweer in groesbeek

Achilles is treffers nu definitief voorbij gestreefd! Gefeliciteerd

Tommy

Groesbeek weer op de kaart. Achilles gefeliciteerd! Het is ook mooi weer voor een feestje :D.

groesbeker

Achilles29 proficiat met de schaal jullie hebben hem verdiend.IK wens iedereen van Achilles29 een fijn feest vanavond en morgen.(Ed door die opmerking van jou krijg je weer dat gezeik tegen elkaar laat dat toch).

Henk

Alleen de schaal ontbrak er nog aan , nu hebben jullie er alsnog eeen!

henk p

Geweldig wat Achilles 29 heeft gedaan. Dikke proficiat en heel veel feest plezier. Wat een jaar, alle prijzen gepakt die er te halen vielen.

maar ik blijf voor zuid.

Henk

wanneer hangt de nieuwe schaal er? dan weet ik dat… hehe!!

kruupen

proficiat jongens dik verdiend
maar ik ben toch voor zuid

Treffersman

Achilles mensen, van harte gefeliciteerd!! Een geweldige prestatie van formaat die eigenlijk niet geëvenaard kan worden! Echt top klasse, ik hoop dat we in de toekomst gewoon weer echte derby`s krijgen in Groesbeek zonder eindeloos gelul over welke club beter is. Chapeau, en geniet van dit geweldige weekend!

wpDiscuz