[VIDEO] Succesvolle huldiging Achilles ’29

De huldiging van Achilles ’29 is zaterdagavond succesvol verlopen. Een groot aantal mensen was naar het gemeentehuis gekomen om de balkonscene bij te wonen.


Assistent-trainer Frans Derks met de felbegeerde schaal. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl

“Hier staat een trotse burgemeester”, zei burgemeester Harry Keereweer van Groesbeek in zijn toespraak. “De vorige schaal is kwijt, maar deze is veel mooier. Wees er extra zuinig op!” Achilles ’29-voorzitter Harrie Derks benadrukte nogmaals dat het voor zijn club de vijfde prijs in één jaar tijd was. Daarmee is alles wat er op amateurniveau te behalen valt in een record tempo behaald.

De succestrainer Eric Meijers kreeg een groot applaus van het aanwezige publiek. “Supporters van Achilles, supporters van Groesbeek: ik draag jullie een heel warm hart toe. Wat wij dit jaar met onze vereniging gepresteerd hebben is eigenlijk een utopie. (..) Wij zijn tot eenzame hoogte gestegen. Ik besef het nog steeds niet, maar wat deze vereniging gepresteerd heeft in één jaar tijd, zal nooit meer herhaald worden!”, wist Meijers. Hij sloot zijn toespraak af door de aanwezige mensen te bedanken.

Rond 21:15 uur vertrok de kampioenswagen naar sportpark de Heikant. Het feest gaat tot in de late uurtjes door en is op het moment van schrijven (middernacht) nog in volle gang. Omdat men veel drukte verwachtte heeft de gemeente een vergunning afgegeven om het feest ook buiten te laten plaatsvinden.

Video huldiging Achilles ’29 (Omroep Gelderland)

Hieronder staan enkele foto’s van de huldiging.

Foto’s: DeGroesbeek.nl, TwitterTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 27 mei, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 19 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
jeuh

Muziek keuze is erg beperkt, hoevaak kun je hetzelfde nr draaien….

Paul

Haha met wat bier erbij maakt het de mensen daar niet zoveel meer uit denk ik. Kan vanaf hier meegenieten (Liberte, tutututu 😉 ). Ach het is zaterdagavond, moet allemaal kunnen. Gefeliciteerd Achilles, geniet er van!

henk p

Ik heb net naar TV Gelderland gekeken, ik erger me dan kapot aan die uitspraak die Keereweer op het eind maakt, Hij moet nog heel veel leren. Beetje de Treffers beschuldigen van de schaal, belachelijk dat een burgermeester zo`n uitspraak kan maken.

Achilles29 nogmaals van harte gefeliciteerd, mooi liedje trouwens.

miep

En weer is een klein dorp groot in iets!Mannen van Achilles gefeliciteerd!

prick

Keereweer partijdig?
heeft íe van z’n voorganger geleerd

Het was weer niet druk

Hans Peters
Ik vond zijn uitspraak een foutje, mogelijk stond het wel anders op papier? Dhr. Keereweer moet inderdaad nog een heleboel van Groesbeek leren. Mijn ervaring is dat ie echter aardig op weg is, mijn ervaring is ook dat hij neutraal is. Iedereen maakt fouten, dus hij mag dat inderdaad ook. Ed ik vind dat je gelijk hebt het was inderdaad niet druk. Hoewel ik niet helemaal neutraal ben, ik ben fan van een andere vereniging, is het toch een prestatie waar Groesbeek trots op mag zijn. Dat is voor mij een reden om naar het dorp te gaan en deze… Lees meer »
Realist1

@Ed
Laat ik zeggen dat het gigantisch gezellig was en er op een heel uitbundige manier werd gefeest. Dat jij het niet druk vond dat is wel het laatste wat mij iets interesseert (als je niets hebt gehaald staat er helemaal niemand voor je op het plein). Maar jij hebt dan ook voorkeur voor andere kleuren. Probeer er toch nog een leuk weekend van te maken. Het is je gegund.

Het lijkt me zéér onwaarschijnlijk dat De Treffers de schaal gestolen hebben, aangezien ze dan niet ook zóveel schade aan hadden hoeven richting in de kantine van Achilles ’29.

Zoals op 112Groesbeek.nl te lezen was waren meerdere kasten ontzet, de speelautomaat open gebroken etc. Als het alleen om de schaal te doen geweest zou zijn, hadden ze dat wel met rust gelaten.

Zéér domme uitspraak van onze nieuwe burgemeester, ik denk dat ie Kierewiet is!

niet druk

Natuurlijk is het niet druk. schitterend weer, dus veel mensen zijn op pad. daarnaast is het pinksterweekend dus veel mensen zijn een weekend weg. en tot overmaat van ramp speelde het nederlands elftal!

ik vond het aardig druk en bovenal erg gezellig. daar gaat het toch om!?

Gijs

Zo partijdig als onze vorige burgemeester zal deze burgemeester niet worden, anders komen de andere verenigingen er bekaaid vanaf! En staat er bij de treffers weer een nieuwe kantine!

De uitspraak van de burgemeester was inderdaad niet slim, was denk ik ook niet de bedoeling.

Frenkie

Dit jaar was Achilles gewoon de beste van allemaal, lijkt me toch niet zo moeilijk. Misschien volgend jaar een andere club.Of er nu veel publiek komt kijken bij het gemeentehuis of niet daar zal niemand wakker van liggen.Voor dit seizoen zit het er weer op. Succes voor iedereen in het nieuwe jaar.

Burgemeester Keereweer

Het was volstrekt niet mijn bedoeling De Treffers van diefstal van de kampioensschaal te beschuldigen.

Treffersfan

Laten we het niet belangrijker maken dan dat het is, maar het is op z’n minst een slechte beurt van onze nieuwe Burgemeester.

Sjonnie
Ik kon de “grap” eigenlijk wel waarderen. Ligt er maar net aan hoe zwaar je er aan tilt, maar bij sommigen schiet het natuurlijk in het verkeerde keelgat. Ergens ook wel logisch. Netjes dat de burgemeester even reageert om de boel recht te zetten. Hij bedoelt dat natuurlijk niet zo. Ik weet niet of er een grapjas hier onder zijn naam reageert, maar op twitter was er namelijk een soortgelijke tekst van harry. En inderdaad, van een mug moeten we nu geen olifant maken en genieten van het feit dat Groesbeek door achilles weer op de kaart is gezet. Hopen… Lees meer »
oude jongere

Proficiat!! Kampioen van heel Nederland en ‘t Nijerf!!

henk p
Ik heb idd. begrepen dat de echte burgermeester hier heeft gereageerd, en dat is dan wel sportief, maar even nadenken was wel op zijn plaats geweest. Ik weet hij komt uit Wijchen en is natuurlijk dik jaloers omdat daar het niveau een paar klasse lager liggen. Daarom maar burger van Gruusbek geworre. Wat achilles gepresteerd heeft is geweldig, maar vergis je niet 2 jaar geleden ging het wel om 3 kampioenen van de zondag die moesten bepalen die daarvan de algemeen kampioen werd en daarna nogeens tegen de zaterdag algemeen, dat waren in totaal wel 6 wedstrijden. Nu heeft Achilles… Lees meer »
Ik ook

@ Henk p: laten we dan ook niet vergeten dat het nu om de topklasse gaat, waar het niveau wel wat hoger is dan in de hoofdklasse…..

En op dat hogere niveau van de Topklasse moeten ze ook vier wedstrijden meer spelen in de competitie dan in de hoofdklasse!

wpDiscuz