Topklasse krijgt opzet met periodetitels

Met ingang van het komend seizoen 2012-2013 wordt er in de twee topklasses niet alleen gestreden voor het kampioenschap, maar ook voor periodetitels.

Deze aanpassing is gedaan om de competitie voor de clubs lucratiever en voor het publiek aantrekkelijker te maken. Het afgelopen seizoen bewees dat een aantal clubs, zoals ook WKE uit Emmen, al ruim voor het einde van de competitie alleen nog maar voor de eer streed. Het leverde een competitieverloop op met weinig spanning en met teruglopende toeschouwersaantallen.

De zes periodekampioenen (drie op de zaterdag en drie op de zondag) verdienen met een periodetitel vrijstelling van de eerste ronde in de KNVB-beker. Zij stromen direct in de tweede ronde in, net als de profclubs.

Deze nieuwe opzet was hard nodig omdat verschillende voetballiefhebbers al aangaven dat de spanning ver te zoeken was in de Topklasse. Niet alleen dit seizoen, toen alleen Achilles ’29 en Haaglandia nog ergens om streden, maar ook vorig seizoen was er weinig spanning bovenin de Topklasse. Alleen FC Oss en Achilles ’29 speelden toen nog om het kampioenschap, de rest nergens meer voor.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 1 juni, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 5 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
oude jongere

Nog meer prijzen te winnen voor Achilles’29!!!!

harry

Misschien voor de Treffers een keer een soort troostprijsje…

Henkie's

Oan t mulleke lit t nie

Kees

Wat een matige aanpassing.
waarom niet thuiswedstrijd tegen Eredivisie club?

@Kees

Los of dat wel of niet mogelijk zou zijn, denk ik dat de Topklassers liever thuis spelen tegen AGOVV of Veendam dan tegen pakweg RKC Waalwijk of FC Groningen. 50/50 kans om door te komen moet zwaarder wegen. En die Jupiler-League clubs zijn prima te pakken door Achilles en Treffers, dat hebben ze vaak genoeg bewezen.
In de eerste ronde eruit vliegen tegen zatertopklassers is veel beroerder. Ik vind het toch wel een redelijk aantrekkelijke prijs om voor te voetballen.

wpDiscuz