VV Trekvogels schrijft historie

De Nijmeegse voetbalvereniging VV Trekvogels heeft zondagmiddag historie geschreven. De ploeg promoveerde, door een overwinning op VIOD, voor het eerst in haar 90-jarige bestaan naar de Tweede Klasse.

De eerste wedstrijd van het tweeluik met VIOD uit Doetinchem eindigde in een 1-1 gelijkspel. Op de Kwakkenberg moest Trekvogels winnen om te promoveren. Na 40 minuten scoorde Justin Schuurman namens de thuisploeg de openingstreffer. Na de thee verdubbelde diezelfde Schuurman de Nijmeegse voorsprong. VIOD had ondertussen al één speler zien vertrekken nadat hij zijn tweede gele kaart kreeg.

Sander Geerts maakte het feestje compleet door de 3-0 in de touwen te werken. Na 90 minuten was het definitief gedaan waarna de spelers een taart ontvingen in de bestuurskamer. Het feest kon losbarsten.

Trekvogels moest zich dit seizoen regelmatig terugknokken om tot dit resultaat te komen. De ploeg eindigde uiteindelijk vierde in de derde klasse. De finaleronde tegen VIOD werd zelfs bereikt door in de nacompetitie tegen Ruurlo een 3-0 achterstand om te zetten naar een 3-2 nederlaag. Dit was genoeg om penalty’s af te dwingen (de eerste wedstrijd eindigde in 2-1 voor Trekvogels), die door de Nijmegenaren beter genomen werden.

DeGroesbeek.nl, Website VV TrekvogelsTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 4 juni, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 3 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering

Proficiat mooi gedaan! 🙂

heikant

was nog gezellig daar in de kantine en vergeet dames 1 waaren ook kampioen

HansPeters

In feite kan de Trekvogels er niets aan doen, dus gefeliciteerd. Deze plaats is door leugens van een andere Nijmeegse club gestolen bij ons eigen Rood Wit.

wpDiscuz