Eric Meijers vertrekt alsnog naar Helmond Sport

Achilles ’29-trainer Eric Meijers (48) is per volgend seizoen de nieuwe trainer van Helmond Sport. Dit is zaterdagmiddag door Achilles ’29 tegenover DeGroesbeek.nl bevestigd. Helmond Sport voldoet, samen met Meijers, aan alle gestelde eisen van de Groesbeekse topklasser.


Trainer Eric Meijers steekt zijn duim omhoog nadat zijn team kampioen van de zondagtopklasse is geworden. Naast hem (r) assistent-trainer Frans Derks. Foto en rechten: DeGroesbeek.nl

De trainer tekent een contract voor één seizoen, met een optie voor nog één seizoen. “Helmond Sport neemt 7.500 euro voor zijn rekening. De andere helft wordt door Eric zelf overgemaakt aan Achilles ’29”, aldus algemeen directeur Mario Captein.

Door deze overgang komt er een einde aan het 10-jarige avontuur bij Achilles ’29, waarmee Meijers dit seizoen algeheel amateurkampioen werd. Meijers volgt bij Helmond Sport de 52-jarige trainer Hans de Koning op. Die vertrekt per juli 2012 naar FC Volendam. De Koning was dit seizoen met Helmond Sport dichtbij promotie, maar wist de tweeluik met VVV-Venlo niet winnend af te sluiten.

Alle prijzen in 365 dagen binnen

De overgang van Meijers naar de Jupiler League komt voor Achilles ’29 niet als een verrassing. De oefenmeester liet eerder al doorschemeren een stap naar de Jupiler League wel te zien zitten, het liefst met Achilles ’29. Daar kreeg de Groesbeekse ploeg dit jaar ook de kans voor, maar de topklasser gaf echter aan de overstap naar de eerste divisie nog niet te zien zitten. De trainer werd onlangs uitgeroepen tot amateurtrainer van het jaar. Hij ontving daarvoor de Rinus Michels-award. Met Achilles ’29 haalde Meijers in één jaar tijd alle prijzen die er te halen zijn op amateurgebied binnen, een historie in het 83-jarige bestaan van de club. De Groesbeekse topklasser won de Supercup, de KNVB-beker voor amateurs, de districtsbeker Oost, het kampioenschap in de Topklasse en werd algeheel amateurkampioen. Veel van deze prijzen werden dit jaar pas voor het eerst gewonnen.

Achilles ’29 onder Meijers

Tovenaar Meijers loodste zijn team in 2006 naar de eerste plaats in de Hoofdklasse C, twee punten voor aartsrivaal De Treffers. Dit trucje herhaalde Achilles ’29 in 2008 nogmaals, nu door diezelfde rivaal in een onderling kampioensduel te verslaan: 3-2. De districtsbeker Oost werd in dat jaar ook voor het eerst binnen gehaald. 2010 was het jaar dat de Topklasse werd gecreeerd en Achilles ’29 slaagde er in om door te stromen naar de hoogste amateurcompetitie van Nederland. In het eerste seizoen van de Topklasse werd Achilles ’29 knap tweede, achter FC Oss, en pakte het twee prijzen: Districtsbeker Oost & KNVB-beker voor amateurs.

Meer….

Het tiende seizoen van Meijers werd gestart met de Supercup voor Amateurs-wedstrijd tegen IJsselmeervogels. Er werd gewonnen waardoor Achilles ’29 voor zichzelf opnieuw historie schreef. In de landelijke KNVB-beker gebeurde dit ook, want onder Meijers heeft de Groesbeekse amateurploeg het in korte tijd al enkele malen gepresteerd om de laatste 16 te bereiken. Nog nooit lukte een amateurploeg in Nederland dit.

Nieuwe prikkel?

Met het behalen van alle prijzen lijkt de uitdaging er voor Meijers af en al snel werd hij in verband gebracht met onder andere De Graafschap. “De Superboeren” kozen echter voor Pieter Huistra. Ook FC Eindhoven leek geïnteresseerd te zijn in de diensten van de Nijmeegse trainer. Ondanks zijn contractverlenging eerder dit jaar, kon Meijers de overstap alsnog maken. “Ik heb een ontsnappingsclausule, maar er moet een klein bedragje op tafel komen. Ik ga er vanuit dat dat wel goed komt”, zei Meijers vorige week nog in VI. Dit ging echter niet zo soepel als verwacht en de overgang naar het betaalde voetbal leek dan ook af te ketsen. Zaterdagmiddag kwamen alle partijen alsnog overeen.

Wie de opvolger van Meijers wordt, is nog niet bekend. Jan van Deinsen (ex-JVC) en Paul Krabbe zijn namen die genoemd worden.

DeGroesbeek.nl, VI.nl

Gerelateerde berichtenTags:,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 23 juni, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 23 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Harrie

Eric,
Gefeliciteerd met je promotie.
Ik als Treffersfan gun je dit van harte.

Bjorn Ceelen

Eric , succes in Helmond ! Je verdient een standbeeld op de heikant ! Bedankt voor 10 jaar inzet voor onze club . Wie o wie wordt de opvolger ? We zijn benieuwd !

jan derksen

Het is niet Leo de Kraai.

Henk

Jammer, maar helaas. Het zat er aan te komen. Veel succes en plezier, Eric. Hopen dat je opvolger deze lijn weet door te zetten. Hopelijk kom je nog zeker twee keer terug op De Heikant: om je standbeeld in te wijden en om je carrière af te sluiten!

Mark

Eric bedankt voor de prachtige jaren! We hopen je ooit weer op de heikant aan het werk te mogen zien!!

Geer Schoonderwoerd

Jammer, maar het is niet anders. Eric, wens ik net zo veel succes als bij Achilles. Een bijna niet te evenaren prestatie wordt hiermee afgesloten. Alhoewel de gehele staf achter de successen van Achilles staat, komt het toch op het konto van Eric en terecht. Het ware hele mooie jaren op de Heikant. Ik weet zeker dat hij er net zo over denkt en met pijn in het hart die Heikant zal verlaten. Eric en Marian: wij zullen jullie zeker missen en niet alleen op zondagmiddag!! Hulde.

Eric proficiat en heel veel succes gewenst bij Helmond sport je bent een kanjer

Henk p

Veel succes voor Eric.
Gelukkig maar voor 1 jaar, wie weet staat hij volgend jaar weer aan de zijlijn op de Heikant, Is toch wel een risico om naar een club te gaan die zomaar failliet kan gaan.

Gaan er nog spelers mee? daar was eerder sprake van.

Achilles op zoek naar een nieuwe trainer, maar dat zal wel lukken.

henri

vandaag is louis van gaal, bert van marwijk en johan de cock op sportpoark de heikant gesingaleerd…… dus wat zou dat inhouden?????

De Kuier

Henri, dat houdt in dat die mee doen aan een hockey toernooi.
Eric heel veel succes toegewenst in Helmond en misschien tot snel in de bekerronde. En je weet, het kan spoken op de Heikant. Het waren geweldige jaren!!!!!!!!!!!!

de schuldige Harrie Derks
Ik heb de vrouw van Eric vanavond gesproken en zij zei dat Eric meer dan teleurgesteld is in Harrie Derks. Hij is degene die ervoor zorgde dat Eric, na 10 jaar van succes en na meerdere beloftes (Eric, als er een bvo voor je komt ben ik de eerste die je feliciteerd…), bijna zijn droom uiteen zag spatten en die ervoor heeft gezorgd dat Eric uit eigen zak 7500 euro aan Achilles heeft moeten betalen (veel geld voor 1 persoon, weinig geld voor een club als Achilles). Geloof me als ik zeg dat Harrie Derks ervoor heeft gezorgd dat Achilles… Lees meer »
Bert
Wat een belachelijke opmerking.( en een belachelijke naam ook). Die keus heeft Meijers toch zelf gemaakt nu! Moet Harrie Derks als voorzitter van Achilles’29 dan zijn verantwoordelijkheid ten opzichte van de leden van de club in de waagschaal stellen omdat een BVO hem voor het blok zet? Het feliciteren zou hij zeker gedaan hebben als aan de vooraf bekende voorwaarden zou worden voldaan. Nu wordt club en trainer tegen elkaar uitgespeeld en dat wil jij goedpraten door Harrie Derks de schuldige te laten zijn? Als Eric Meijers, zoals jij beweert, nooit meer op de Heikant zal komen dan zal Derks… Lees meer »
Gerrits
Da’s weer lekker geregeld. Wat ontzettend jammer dat een relatie die best vriendschappelijk kon worden genoemd zo aan een einde komt. Kan het verhaal hierboven ook bevestigen. Eric Meijers is diep en diep teleurgesteld. Contacten die er al die tijd zo fijn waren blijken ineens voorbij. Hoe en wat het zakelijk in elkaar steekt, zal allemaal wel zo zijn. Maar menselijk ga je na zo een lange periode toch niet met elkaar om. Zou er binnen het bestuur of vereniging geen mensen zijn die zeggen: zo doen we dat niet. Wij wensen hem in ieder geval het allerbeste en zeggen… Lees meer »
Boemboem

@Bert, ik sluit me helemaal aan bij jou reactie en ik denk dat Eric gewoon op de Heikant zal komen>

jock s

Bert, en boemboem,
Jammer dat jullie zo kortzichtig zijn. Natuurlijk is het goed voor Meijers dat hij zo’n promotie kan maken.Maar de contracten waren er destijds ook bij de gebroeders v Putten
(FC Lienden) Hendriks (de Treffers). Daar hoeven ze zich bij Achilles dan niet aan te houden he!Als het maar voor zich zelf is dan weten ze het wel,jammer hoor

Boemboem

@jock s daar heeft achilles dan wel de gebroeders van putten als hendriks zich ook aan gehouden en hebben daar ook voor moeten betalen

Treffersfan

Je weet dat het in dit soort gevallen tot een schikking komt. Het gaat er dan alleen om of het ‘goed- of kwaadschiks’ is. Het lijkt mij in dit geval het laatste en dat is jammer. Neem een voorbeeld aan De Treffers. die hebben ‘het geval Thijs Hendriks’ op een wat meer professionele wijze afgehandeld (maar misschien zie ik het wat te rood/zwart?).

dombo

Thijs Hendriks een contract? Een paar “zwarte bedragen” op een stukje vetvrij inpakpapier zul je bedoelen. Als dat je beeld van een contact is moet jij nog HEEEL veel leren, en jij net alleen!

Geer Schoonderwoerd
Wij weten allemaal niet hoe de besprekingen tussen Achilles’29 en Eric Meijers zijn verlopen. Wij waren er niet bij. Het blijft dus gissen. Ook weten wij allemaal niet of de vrouw van Eric inderdaad heeft gesproken zoals geschreven wordt. Maar, laten we er even van uitgaan dat wat “ de schuldige Harrie Derks” schrijft een juiste weergave is van wat er is besproken en Eric Meijers inderdaad 7500 euro uit eigen zak heeft betaald. Dan is dat een geheel vrije keuze geweest van Eric en van niemand anders. Of hij die ooit terug krijgt dat weet, naast de betrokkenen, niemand.… Lees meer »
Realist1

Het is jammer dat juist een club met heel weinig financiele armslag Eric wilde hebben. Geen enkele andere club had zich druk gemaakt om de schriftelijk vastgelegde afkoopsom. Dit legt nu even een schaduw over 10 prachtige jaren zonder rimpels. De emotie zal langzaamaan verdwijnen en de rest laat zich raden. Eric heel veel succes en plezier in Helmond. Je laat louter vrienden en mooie herinneringen achter op de Heikant en een volle prijzenkast.

wpDiscuz