[Upd] Achilles’29 niet akkoord met voorstel Helmond Sport

De overgang van Eric Meijers naar de Jupiler League is uitgesteld. Meijers en zijn huidige club, Achilles ’29, komen er samen niet uit. Dit werd dinsdag bekend bij de presentatie van Mario Captein als nieuwe directeur van Helmond Sport.


Eric Meijers (archief) na het winnen van het kampioenschap 2011-2012

Hoewel Meijers een ontsnappingsclausule in zijn nog tweejarige contract heeft, gaf hij eerder aan dat er nog wel een klein bedrag op tafel moet komen. “Ik heb een ontsnappingsclausule, maar er moet een klein bedragje op tafel komen. Ik ga er vanuit dat dat wel goed komt”, zei Meijers enige tijd terug nog tegenover VI. Dinsdag bleek dat dit nog niet zo soepel verloopt als gedacht. De kans dat Meijers naar Helmond Sport vertrekt is volgens Helmond Sport-voorzitter Philippe van Esch zelfs kleiner geworden.

Meijers behaalde bij Achilles ’29 in één jaar tijd alle prijzen die er op amateurgebied te behalen zijn. Dat de 48-jarige oefenmeester een nieuwe uitdaging aan wil gaan, komt dan ook niet als een verrassing.

Update 20-06-2012, 13:45 uur

Achilles ’29 heeft een voorstel van Helmond Sport in beraad. De ploeg komt aan het einde van deze werkdag met een besluit hierover, weet Marco Timmer van het weekblad VI.

Update 20-06-2012, 18:00 uur

Achilles ’29 is niet akkoord gegaan met het voorstel van Helmond Sport. Dit is woensdag aan het begin van de avond tegenover DeGroesbeek.nl bevestigd. De deal lijkt daarmee definitief afgeketst.

Persconferentie Helmond Sport (HelmondTV, 19 juni). Stuk over Meijers vanaf 11:50.

DeGroesbeek.nl

Gerelateerde berichtenTags:, ,
Zowel reageren als pingen is momenteel niet toegestaan. Gepost op 20 juni, 2012 door Redactie DeGroesbeek with 36 reacties »
Reacties sorteren op:   nieuwste eerst | oudste eerst | waardering
Wel of Niet?

Wil of KAN Helmond-sport het bedragje niet betalen? Helmond staat in de gevaren catogerie 1 wat betekend dat ze erg krap bij kas zitten.
Wil je daar trainer zijn?

Paul

Achilles staat natuurlijk in zijn recht om de poot stijf te houden, maar om dat in het geval van Eric te doen na al die succesvolle jaren is wel een beetje jammer. Voorlopig goed nieuws voor Achilles, want het is een goede trainer. Aan de andere kant heb ik zoiets van; laat die man lekker bij Helmond Sport gaan trainen, dat is zijn droom om een stap hoger te gaan.

@Paul: je weet niet of het aan Achilles’29 ligt of aan Helmond Sport. Dus trek niet te snel een conclusie.
Eric heeft alle prijzen gepakt die hij kon pakken met Achilles’29, en de overstap naar een nieuwe club wordt Eric zeker gegunt. Het zou jammer zijn als het afgeketst wordt door een klein bedragje! Eric rulezzz!

klein bedrag

Misschien is het kleine bedrag toch te groot voor Helmond Sport!?

Henkie

Achilles moet op het laatste moment ook een vervanger aantrekken. Deze nieuwe trainer zal ergens “gekocht” moeten worden. Dit kost de club ook geld!

Realist1

Ik denk dat er heel weinig mensen zijn die Eric graag zien vertrekken bij Achilles’29. Evengoed gunt iedereen binnen de club Eric ook deze kans. De ontsnappingsclausule is met beider instemming opgenomen. Het is vreemd als een bestuurder van Helmond Sport zegt dat Achilles’29 en Eric er niet uitkomen. Ze zijn er al heel lang uit en dat ligt vast in een contract. Eric heeft het over een klein bedrag en het is dan ook vreemd dat Helmond Sport dit niet wil betalen. Dat geeft niet veel vertrouwen.

fred

ze melden toch echt: Achilles en Eric Meijers komen er op dit moment niet uit.
Je zou toch zeggen dat Achilles deze man deze kans zou moeten gunnen.

Dicht bij t vuur

Realist1 heeft het bij het rechte eind.

Waar praten we over!

ZwartWit

Als de zaakwaarnemer vanaf 1e moment tegen HS had gezegd. Dit bedrag gaat het kosten, hadden we nu geen impasse gehad. Er is echter ook geen impasse. Het is als in een winkel staan en iets graag willen kopen, maar het gratis mee willen nemen. Die impasse zit in het hoofd van de zaakwaarnemer en HS en niet bij Achilles. Erg vervelend dat het verhaal nu omgedraaid wordt. Mag Achilles de eventuele opvolger indien deze een contract heeft ook gratis ophalen dan ?

Laat overigens duidelijk zijn dat niemand bij Achilles Eric deze stap misgunt.

De Kuier

Kleine lettertjes weer niet goed gelezen!!
Hel. Sport mot betoale en anders mot Eric moj blieve.

Afgelopen

Goed Achilles. Poot stijf houden. Ze moeten in de JL maar beseffen dat niet alles voor een appel en een ei bij het amateurvoetbal weg te halen is.

Het zal moeilijk worden voor Eric Meijers om zich op te laden voor Achilles, maar ach even je mannelijkheid tonen Eric.

mijers heeft zoveel gedaan voor achilles,en dan doet achilles zo?! kom op joh gun die man een stap naar betaald voetbal!!!!

wijnboer

@J zal de club dat ook zeggen welke trainer achilles gaat ophalen of wil die club ook centen zien van achilles??

tuurlijk snap ik dat achilles geld wilt, maar dan nog, nou ja het gaat mij niets aan, zal mij niet veel boeien of hij nou weggaat ofniet. Zie het wel 😉

Bjorn Ceelen

Het is net als een burgerbaan , als je daar een contract hebt en dan ook nog eens voor 2 jaar dan zal de baas er ook niet om staan te springen als je weg wilt , ook daar zullen ze op een vervanger uit moeten en geen 1 werkgever staat daar om te springen ! Ik begrijp Eric wel die wil hoger op en weet zeker dat iedereen hem dit gunt alleen treed dit verhaal hierboven in werking .

wat een bod

De twitter van een verslaggever van het Eindhovens Dagblad meld dat HS een bod van 7500 heeft gedaan dat men in twee termijnen wilde betalen. In het contract staat een afkoopsom van 15.000. Lverstandig dus dat Achilles niet mee werkt.

Dorp

Ke ke ke kunnen dus nog geen 15.000 direct betalen. Wat een club, zo graag willen ze Meijers hebben. Geen gulle sponsor.

De hoogte van de afkoopsom doet er niet eens toe, althans volgens het Eindhovens Dagblad. De club is een zogeheten categorie-1 club en staat onder financieel toezicht van de KNVB. Zolang ze tot deze categorie behoren zijn afkoopsommen niet toegestaan…..

Paul

Waarom komen ze dan met een bod van 7500 als dit niet mag? Beetje vreemd wel.

Bjorn Ceelen

Op in internet staat ook een stuk , voetbal international .

wpDiscuz